Vorig jaar vierde de bib van Merksplas haar honderdste verjaardag,dit najaar sluit ze de deuren voor een herinrichting. 

Vorig jaar vierde de bib van Merksplas haar honderdste verjaardag,dit najaar sluit ze de deuren voor een herinrichting. © Mia Uydens

Drie bibliotheken werken nauwer samen

Beerse, Merksplas, Oud-Turnhout -

Wie lid is in de bibliotheek van Beerse, Merksplas en Oud-Turnhout kan vanaf midden oktober materialen ontlenen op alle drie de locaties.

De drie bibliotheken gaan samenwerken onder de naam BibLiNK 23, een verwijzing naar de link tussen de bibs en naar de drie gemeentes in de NoorderKempen waarvan de postcode met 23 begint. Daarvoor schakelen ze over naar een nieuw softwaresysteem. De installatie en het uittesten zorgen er voor dat de bibliotheken van Beerse en Oud-Turnhout gesloten zijn van woensdag 6 tot en met donderdag 14 oktober. De bibliotheek van Merksplas wordt dit najaar helemaal heringericht en opent de deuren pas terug eind dit of begin volgend jaar. De drie BibLiNK 23-bibs hanteren vanaf de heropening een gezamenlijk reglement, met onder meer de elektronische identiteitskaart die fungeert als lidkaart. Volgend jaar stappen ook de bibliotheken van Vosselaar en Hoogstraten over naar het nieuwe softwaresysteem. (woad)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio