Matthias Casse kreeg bij Fudji Yama een feestelijke ontvangst. 

Matthias Casse kreeg bij Fudji Yama een feestelijke ontvangst. © Joris Herregods

‘Moederclub’ Fudji Yama brengt extra hulde aan Matthias Casse

Boom -

Wereldkampioen, vice Europees kampioen en brons op de Olympische Spelen: redenen te over voor judoschool Fudji Yama Boom-Niel-Schelle om Hemiksemnaar Matthias Casse ook in de club nog eens in een hulde te betrekken. De kampioen maakte er graag gebruik van om de jonge judoka’s bij zijn ‘moederclub’ nog eens met een demotraining te verblijden.

“Door de omstandigheden hadden we nog niet de kans gehad om met alle leden samen Matthias voor die uitmuntende resultaten te eren”, zegt trainer Guy Wils. “Daarom hielden we eraan een feestelijk moment in de club te organiseren.” Als bedanking ook, want dankzij zijn prestaties is hij een uitstekend ambassadeur, voor de sport, maar ook voor de club.

Vol bewondering volgen de jonge judoka’s een demonstratie van Matthias Casse.

Vol bewondering volgen de jonge judoka’s een demonstratie van Matthias Casse. © Joris Herregods

De kampioen ging met veel plezier op de uitnodiging in. Als hij de kans ziet, brengt hij wel vaker een bezoekje aan de club waar het voor hem uiteindelijk allemaal begon. Hij maakte ook graag tijd vrij om zowel de training van de U15 als van de +14-jarigen mee te begeleiden. Voor de jonge judoka’s is het altijd een belevenis want ze kijken enorm op naar hun held.

(bar)

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio