Archieffoto. 

Archieffoto. ©  BELGA

Zwaarste avondspits sinds start van coronacrisis: meer dan 200 kilometer file op Vlaamse snelwegen

Vrijdagavond stond er op Vlaamse snelwegen ruim 200 kilometer file. Daarmee was het de zwaarste avondspits sinds de coronacrisis in maart 2020 uitbrak. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

Bron: BELGA

De versoepelde regels rond thuiswerk laten zich duidelijk voelen op de weg. De voorbije dagen werden al meer files gemeld dan een tijdje geleden, maar vrijdag was het nog een stuk drukker. “Op vrijdag hebben we wel vaker te kampen met een drukke avondspits, die vaak al vroeg op gang komt. De hevige regenbuien tijdens de namiddag zullen ook wel hun effect gehad hebben”, klinkt het bij het Vlaams Verkeerscentrum, dat benadrukt dat er wel geen grote ongevallen gebeurd zijn. 

Het Verkeerscentrum gaat ervan uit dat eind september naar jaarlijkse gewoonte de filedruk gevoelig zal toenemen. Dan start het hoger onderwijs, zijn de meesten terug uit vakantie en kan ook het eerste herfstweer weer impact hebben op het verkeer. Een onzekere factor blijft wel telewerk: het is nog afwachten hoe sterk dat dit jaar een impact zal hebben op het verkeer.

Vastgoed

Jobs in de regio