Opbouwwerker Liesbeth Verbruggen (links achteraan) met de  buurtbewoners die deelnamen aan het project. Fotograaf Mon staat tweede van rechtsaf.

Opbouwwerker Liesbeth Verbruggen (links achteraan) met de buurtbewoners die deelnamen aan het project. Fotograaf Mon staat tweede van rechtsaf. © rr

Bewoners sociale woonwijk maken tentoonstelling over hun leven

Hemiksem -

In samenwerking met het Buurthuis treden de bewoners van de sociale woonwijk Acacialaan-Parklaan in Hemiksem naar buiten met een bijzonder initiatief. In volle coronaperiode maakten ze foto’s van hun leven: Mon Peeters werkte graag mee, zette zijn eigen leventje en dat van de buren op foto.

Opbouwwerker Liesbeth Verbruggen van Samenlevingsopbouw Antwerpen begeleidde het hele project. “We wilden de bewoners een positief gevoel geven over zichzelf en de buurt en tegelijk de buurt op een leuke en positieve manier in het daglicht stellen.”

“Vorige zomer, in volle coronaperiode, gingen we ermee aan de slag. De bewoners die wilden deelnemen, gaven we allemaal een wegwerpcamera waarmee ze foto’s van hun dagelijks leven maakten. Ondanks de moeilijke coronatijden maakten de mensen mooie, leuke en prikkelende beelden, uit het leven gegrepen. Aan die fotoreeks, waaraan een dertigtal bewoners medewerking verleende, is nog een tweede luik gekoppeld met een serie portretten die fotograaf Jan De Wilde in de wijk op straat maakte.”

Leuke taferelen uit het leven gegrepen.

Leuke taferelen uit het leven gegrepen. © rr

Op zaterdag 18 september is het resultaat te zien, verspreid over de buurt. “Een deel van de foto’s worden geëxposeerd in enkele leegstaande panden. Daarnaast wordt er op twee gevels een levensgroot beeld opgehangen. Er wordt ook gezorgd voor hapjes en drankjes zodat er even kan worden nagepraat.”

Bewoner Mon.

Bewoner Mon. © rr

 

 ©  rr

 

 ©  rr

Mon Peeters is een van de bewoners die het fototoestel ter hand nam. Hij nam heel wat foto’s van en met de buren. “Ik woon hier al 45 jaar en heb eigenlijk altijd al in de buurt gewoond. Ik zou geen reden kunnen bedenken waarom ik hier zou weg willen. Toegegeven, af en toe duiken er wel eens wat problemen op, maar in elke wijk is er wel iets. Het gaat vooral om wederzijds respect. Door te praten, kan je al veel oplossen. Met de buren houden we geregeld een barbecue, we gaan fietsen, of we trekken met de kinderen van de buurman naar het speelplein.”

Op zaterdag 18 september staat er tussen 13 en 16u elk uur een tour gepland langs de locaties. Wie wil deelnemen, kan zich inschrijven via het Buurthuis of Liesbeth Verbruggen van Samenlevingsopbouw. Deelnemen is gratis. Voor de kinderen is de tour gekoppeld aan een zoektocht. Nadien komt een selectie van de foto’s nog in de bibliotheek te hangen.( bar)

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio