Zaakvoerder Marc Janssen van Schil Dorp speelt nu zelf mee in het Billiard Promotion Team, dat donderdag direct Herstal versloeg. © kma 

Oudste cafébazin Germaine (88) blijft voorlopig in vrijwillige lockdown, maar supportert wel voor biljarters

Schilde -

Café en biljartcentrum Schil Dorp op de Turnhoutsebaan in Schilde herleeft nu het wedstrijdseizoen eindelijk weer op gang is gestoten. Germaine Zagers (88), de oudste cafébazin van Schilde, zag vanop de eerste rij toe hoe haar zoon Marc Janssen van het Billiard Promotion Team de concurrentie versloeg. Zelf houdt ze voorlopig haar populair volkscafé Schilde-Bergen in vrijwillige lockdown. “De klanten komen op mijn ruit kloppen, maar ik heb te veel pijn aan mijn enkels”, zegt Germaine.

Kristin Matthyssen

Marc Janssen, zaakvoerder van café en biljartcentrum Schil Dorp, maakt nu zelf deel uit van het Billiard Promotion Team. Het gaat om een topteam. Onder meer de Nederlander Jean-Paul De Bruijn die de voorbije seizoenen in de Zuid-Koreaanse biljartcompetitie uitkwam, speelt mee in het Billiard Promotion Team dat meteen ook van Schil Dorp zijn nieuwe uitvalsbasis maakte.

Momenteel komt het team uit in tweede klasse, maar een 8-0 zege tegen de concurrenten van Herstal 1 op de eerste wedstrijdavond maakt al duidelijk dat dit een promotiekandidaat is.

Wie het allemaal fier vanop de eerste rij gadesloeg was Amelia ‘Germaine’ Zagers (88), moeder van Marc Janssen en zelf de oudste cafébazin van de regio. Ze houdt al meer dan vijftig jaar café op de hoek van de Turnhoutsebaan en de Beukenlaan in Schilde. Maar in tegenstelling tot de zaak van haar zoon Marc, houdt Germaine de deuren van Schilde Bergen nog dicht.

Amelia ‘Germaine’ Zagers samen met haar kleindochter Amelia (11) Janssen. Beiden kwamen supporteren voor respectievelijk zoon en papa.  ©  kristin matthyssen

“Ik ben tijdens de lockdown lang blijven hopen om opnieuw te heropenen”, zegt Germaine. “Ik heb zelfs al mijn muren en mijn glazen afgewassen. De klanten kloppen op mijn deur of tikken aan het vensterraam om te vragen wanneer ik weer open ga. Maar ik heb te veel last van mijn enkels”, vertelt Germaine, die er voor de rest heel fit en monter uitziet, en tijdens de lockdown precies zelfs een beetje aankwam, wat ze met haar fragiel gestel wel kon verdragen.

Marc Janssen weet ook nog niet wat zijn moeder gaat doen. “Ik probeer haar uit te leggen dat ze niet zoals voorheen zeven dagen op zeven van 13 tot 21u achter haar toog moet staan, maar dat ze misschien slechts een paar dagen in de week kan openen. Da’s ook een optie.”

Germaine heeft nooit eerder in haar leven van zo’n lange vakantie genoten. “De laatste keer dat ik vakantie had, was 44 jaar geleden”, vertelde ze vijf jaar geleden.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio