De beste voetbalgids, vandaag bij Gazet van Antwerpen

Neen, we waren het niet vergeten. De voorbije jaren bracht Gazet van Antwerpen, samen met zusterkrant Het Nieuwsblad, altijd als eerste de beste gratis voetbalgids op de markt. Nu begon de Jupiler Pro League op 23 juli, elf dagen na de finale op het EK, zonder die gebruikelijke leidraad. Vanaf vandaag ligt die gids wél voor u klaar, niet bij de krant maar op uw digitale salontafel, enkel voor abonnees en via de krantenapp.

Chef Sport Peter Goris

Waarom? We kozen er deze keer voor om niet de eerste te zijn, wel de beste en de compleetste. Met reden. De clubs uit de Jupiler Pro League hadden eind juli zelfs hun ploegfoto’s nog niet klaar, laat staan hun transferactiviteiten. Wat is een gids die pretendeert de beste te zijn zonder de recente aanwinsten van Antwerp (Radja Nainggolan!), Beerschot (Ramiro Vaca!), KV Mechelen (Marian Shved!), Club Brugge, Anderlecht en alle andere? Neen, dan beter even wachten tot alle informatie volledig en officieel is. We hebben een reputatie hoog te houden.

Deze wegwijzer is een must. En completer dan ooit. Vroeg u zich af met welk rugnummer Samatta of Vaca hadden uitgekozen, wie bij KV Mechelen de meeste volgers heeft op Instagram of met welk type-elftal pakweg Seraing onze Antwerpse clubs zal bekampen? Tel daar alle fiches van alle spelers en clubs uit de Jupiler Pro League bij, nationale en internationale kalenders met de Belgische deelnemers aan de Europese bekers, Rode Duivels en Red Flames…

Maar we gaan verder dan louter data. We steken er ook leven in, met de meningen en voorspellingen van al onze voetbalredacteurs. Bovendien hebben we onze twee huisanalisten, Patrick Goots en Mo Messoudi, elke club uit 1A nog eens apart laten doorlichten. Een leuke quiz doorheen de gids test bovendien de kennis over je favoriete voetbalclub.

Kan Antwerp de verwachtingen waarmaken na de miljoeneninvesteringen van grote baas Paul Gheysens? Krijgt Peter Maes het rampzalig gestarte Beerschot alsnog op de rails of is de totale crisis nabij op het Kiel? En kan KV Mechelen zijn aarzelende start vergeten en opnieuw met zijn wervelende fans én dito voetbal een gooi doen naar de hogere regionen van de linkerkolom? Wij zijn ook benieuwd. Samen met u.

Het seizoen kan nu écht beginnen. Veel plezier!

LEES HIER ONZE NIEUWE VOETBALGIDS

 

MEER OVER Meest gelezen