Jan Augustijnen met Tim Janssens en Patricia Busschots, die al gekleed zijn voor het Tirolerfeest. 

Jan Augustijnen met Tim Janssens en Patricia Busschots, die al gekleed zijn voor het Tirolerfeest. © Chris Van Rompaey

Jarige fanfare herleeft na coronapauze met feestelijk najaar

Berlaar, Putte -

Koninklijke Fanfare Sinte Cecilia Berlaar organiseert op zaterdag 11 september ‘AlpenFever in concert’. Wie de muzikanten zélf aan het werk wil zien, moet nog tot in november wachten.

Chris Van Rompaey

“Onze fanfare werd opgericht in 1861 en dus bestaan we nu 160 jaar. Daarmee zijn we trouwens de oudste nog bestaande vereniging in Berlaar. Om deze verjaardag niet onopgemerkt te laten voorbijgaan, werkten we een lang feestprogramma uit. Dat is door corona voor een groot deel in het water gevallen. Ons laatste optreden dateert ondertussen zelfs al van maart 2020”, zegt secretaris Jan Augustijnen.

Tirolermuziek

“We zijn pas weer aan het repeteren. Om het publiek een eigen muzikaal programma voor te schotelen, is het dus nog veel te vroeg. Daarom organiseren we zaterdag een optreden van AlpenFever: twee broers die ‘Tiroler Volksmusik’ brengen. Ze begeleiden zichzelf met een gitaar en een Steirische harmonica. Hun optreden in de parochiezaal in de Patronaatsweg in Putte duurt drie uur en begint om 20.30u. We openen de zaal al om 19u. Tickets kosten 15 euro, inclusief een proevertje van ons eigen gebrouwen feestbier Beer van Balder. De huidige coronamaatregelen laten toe dat er gedanst mag worden en dat je geen mondmasker moet dragen.”

De volgende activiteit vindt plaats op zaterdag 2 en zondag 3 oktober in zaal Polido in de Misstraat 108 in Berlaar. “Dan organiseren we Mosselenhoek Kermis. Nog niet volgens de oude vertrouwde formule, maar wel in een combinatie van de takeaway-versie zoals vorig jaar en een deel in de zaal zoals vroeger. Met dat verschil dat je nu vooraf je bestelling moet ingeven en dus ook moet reserveren”, zegt Tim Janssens van het feestbestuur.

Kerstmarkt

Het allereerste concert van de Berlaarse fanfare staat gepland in de tweede helft van november. “De exacte gegevens kunnen we nu nog niet meedelen. We nemen alleszins ook deel aan de kerstmarkt in Berlaar met optredens van kleinere ensembles aan onze stand. Het geplande slotconcert in december gaat helaas niet door. Daarvoor kunnen we niet voldoende repeteren”, legt muzikante Patricia Busschots uit.MEER OVER Berlaar

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio