© ATV

Na zaak-Sihame El Kaouakibi: stad Antwerpen zoekt opvolger voor Let’s Go Urban

Antwerpen -

Met het verdwijnen van Let’s Go Urban (LGU) van Sihame El Kaouakibi zoekt de stad Antwerpen een nieuwe partner om in het jeugdcentrum op het Kiel een vrijetijdsaanbod te ontwikkelen. De voormalige feestzaal op het Kiel draagt ook niet langer de naam Urban Center, maar wel simpelweg Jeugdcentrum Kiel.

Sacha Van Wiele

De stad Antwerpen zoekt een organisatie of samenwerkingsverband van meerdere organisaties om in het Jeugdcentrum Kiel een laagdrempelig vrijetijdsaanbod te ontwikkelen. Dat aanbod moet kinderen en jongeren kennis laten maken met verschillende disciplines binnen de urban scene en dit in functie van hun ontplooiing in andere levensdomeinen. Participatie door de kinderen en de jongeren is een belangrijk criterium in de beoordeling van de aanvragen.

“Via een inspraaktraject hebben de jongeren zelf mee de voorwaarden kunnen bepalen waaraan de nieuwe hoofdgebruiker of het nieuwe samenwerkingsverband zal moeten voldoen”, zegt Antwerps jeugdschepen Jinnih Beels (Vooruit). “Op die manier willen we jongeren ook sterker maken in het opnemen van verantwoordelijkheden en het vormgeven van trajecten en activiteiten in en rond Jeugdcentrum Kiel.”

Let’s Go Urban failliet

In het voorjaar kwam het gezicht van LGU en Vlaams Parlementslid El Kaouakibi in opspraak door mogelijke financiële malversaties. De stad Antwerpen verbrak de samenwerking met deze jongerenorganisatie. De ondernemingsrechtbank in Antwerpen verklaarde in juni LGU failliet.

In het voormalige Urban Center is ook de vzw Kras gevestigd, die een aanbod van jeugdwelzijnswerk voorziet. Die blijft, maar zal het gebouw vanaf januari 2022 delen met een nieuwe hoofdgebruiker.

De kandidaten dienen een project in voor in eerste instantie een termijn van twee jaar. De stad ondersteunt deze nieuwe werking financieel en via een jeugdconcessie voor het gebouw.

LEES OOK:

Hoe zit het nog met de zaak-Sihame El Kaouakibi?

Het doolhof-El Kaouakibi: waar hadden Sihame en haar familie een vinger in de pap?

De moeilijke jeugdjaren van Xuan Erika Nguyen: het geluk keerde toen pa een partijtje armworstelen verloor

Dit zijn de bestuurders die mogelijk persoonlijk aansprakelijk zijn voor schuldenberg Let’s Go Urban

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio