©  JAA

Overnemer Carrefour Market Schilmart bekend: Albert Heijn strijkt neer in Schilde

Schilde, Zoersel -

Niet Media Markt of Jumbo, maar Albert Heijn zal Carrefour Market aflossen op Schilmart. “De mensen in Schilde smeken al jaren voor onze komst. Eind dit jaar of begin volgend jaar is het zover en zullen we op de Turnhoutsebaan onze 66ste winkel in Vlaanderen openen”, kondigt Ann Maes, woordvoerder van de Nederlandse supermarktketen fier aan.

De Carrefour Market tegen de grens met Zoersel zal op 18 oktober de deuren voor goed sluiten. Nu blijkt waarom de grote Franse keten haar populaire vestiging na 27 jaar verlaat. De Nederlandse concurrent Alert Heijn (AH) heeft het aflopend huurcontract voor het 1.400 vierkante meter grote pand ‘ingepikt’.

In mei ging een Albert Heijn open in Ingelmunster. Eind dit of begin volgend jaar volgt eindelijk Schilde, waar de Nederlandse supermarktketen na lang zoeken eindelijk een geschikte vestiging gevonden heeft. 

In mei ging een Albert Heijn open in Ingelmunster. Eind dit of begin volgend jaar volgt eindelijk Schilde, waar de Nederlandse supermarktketen na lang zoeken eindelijk een geschikte vestiging gevonden heeft. © RR

“Dat is allemaal correct gegaan hoor”, zegt Ann Maes. “We hebben ook alle vergunningen. Maar een precieze openingsdatum kan ik jammer genoeg nog niet geven. We gaan de winkel eerst helemaal naar onze hand zetten en moeten ook nog veertig medewerkers aanwerven. Of we nog dit jaar een lintje kunnen knippen, durf ik niet te zeggen. Maar we gaan er vaart achter zetten. We hebben lang gezocht naar een geschikte plek in Schilde en zijn net zo enthousiast als de inwoners hier dat het nu eindelijk gelukt is.”

Maes doelt op de pogingen van AH vijf jaar geleden om aan de overzijde van de toekomstige vestigingsplaats een winkel te openen in de voormalige meubelzaak Van Ende. Het schepencollege stak daar toen een stokje voor omwille van de te verwachten mobiliteitsproblemen. Later volgde nog een mislukte poging op de site van dancing De Toverfluit.

In Schilde wonen duizend Nederlanders, maar ook de Vlamingen komen graag winkelen in Albert Heijn voor het  ‘verrassend assortiment, de Hollandse prijzen en persoonlijke service’.

In Schilde wonen duizend Nederlanders, maar ook de Vlamingen komen graag winkelen in Albert Heijn voor het ‘verrassend assortiment, de Hollandse prijzen en persoonlijke service’. © RR

Duizend Nederlanders

“Op sociale media, maar ook aan de kassa’s van onze andere winkels in de regio zoals Wijnegem Shoppingcenter, Brasschaat en Malle krijgen we geregeld de vraag van Schildenaren wanneer we eindelijk naar hun gemeente komen. Dat komt niet zozeer omdat er zoveel Nederlanders wonen. (duizend, red.) We hebben een sterk en van de concurrenten verschillend merkenassortiment dat enorm aanslaat”, zegt Ann Maes.

“De mensen houden van onze echte kruideniersmentaliteit. We zijn kampioen in alles wat vegetarisch en zelfs veganistisch is en liefhebbers van internationale smaken komen bij AH het best aan hun trekken. Het zijn maar enkele troeven waarom er zo massaal gewinkeld wordt bij AH. Vanuit Nederland hebben we misschien wel het borrelplezier mee naar Vlaanderen geïmporteerd. In onze winkels vind je heel veel en diverse hapjes om het samen gezellig te maken rond een drankje.”

Eén van de intussen al 64 AH-winkels in Vlaanderen. Die van Schilde krijgt dezelfde look & feel.

Eén van de intussen al 64 AH-winkels in Vlaanderen. Die van Schilde krijgt dezelfde look & feel. © RR

Nieuwe gebouwen

Dat er al een grote Delhaize staat in Zoersel, is blijkbaar geen probleem om nauwelijks één kilometer verder een AH uit dezelfde Ahold-holding te openen. Volgens Maes komt dat omdat mensen hun inkopen vandaag meer dan vroeger in verschillende winkels doen. “We gaan voorlopig gebruikmaken van het oude pand van Carrefour, maar binnen twee tot drie jaar komt er een volledig nieuw gebouw met een gloednieuwe winkel. Uiteraard zullen we net als Carrefour open zijn op zondag, toch in de voormiddag”, aldus nog de AH-woordvoerder.

Dat laatste wordt bevestigd door Jo De Bie, CEO van ‘huisbaas’ en vastgoedgroep BIMMO. “En de supermarkt is niet het enige gebouw dat we willen slopen en vervangen door nieuwbouw”, aldus De Bie. “Onze zeven grote winkels op Schilmart dateren allemaal van de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. We willen ze al lang vernieuwen, maar het is wachten tot de gemeente daarvoor een ruimtelijk uitvoeringsplan heeft. Sinds eind juni is dat er. Hopelijk zal het volgend jaar van kracht zijn, zodat wij ons masterplan voor de volledige modernisering van het acht hectare grote Schilmart, eindelijk stapsgewijs kunnen uitvoeren.”

 

 © JAA

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio