Kippenvel: hattrickheld Messi breekt record en barst in tranen uit tijdens viering Copa América met fans

Het was vrijdagochtend wakker worden met prachtige beelden vanuit Argentinië. Afgelopen zomer won Lionel Messi (34) voor het eerst de Copa América met zijn land, en dat kon hij nu pas vieren met de fans.

Jonas Withouck

Het is niet de eerste keer dat we de Argentijn zo emotioneel zien. Ook bij zijn afscheidsspeech in Barcelona had hij het - logisch - bijzonder moeilijk. Afgelopen zomer was dan ook een rollercoaster voor de Argentijn. Met winst in de Copa América pakte Messi eindelijk zijn eerste trofee met Argentinië, maar daarna raakte zijn contract bij de club van zijn hart niet verlengd.

Veel stond de Argentijnse legende dit seizoen nog niet op het voetbalveld. Verder dan een paar interlands en één invalbeurt bij zijn nieuwe club PSG kwam hij nog niet. En toch heeft hij alweer een record te pakken. In de nacht van donderdag op vrijdag maakte hij een hattrick tegen Bolivia en werd hij de Zuid-Amerikaanse topschutter aller tijden. Geen enkele Zuid-Amerikaan scoorde meer doelpunten voor zijn land. De Braziliaanse legende Pelé had er 77, Messi nu 78. Zijn maatje Neymar vervolledigt de top drie met 69 stuks voor Brazilië.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.