Schepen Tom Covens bij de oogst van een eerdere zwerfvuilactie in Nijlen. 

Schepen Tom Covens bij de oogst van een eerdere zwerfvuilactie in Nijlen. © RR

Proper Nijlen gaat op verplaatsing naar Chaudfontaine: “Daar is nood nu groter dan hier”

Nijlen -

Proper Nijlen, de Nijlense opruimactie van zwerfvuil, gaat op zaterdag 9 oktober op verplaatsing naar het zuiden van het land om er een handje te helpen met de opruimwerken na de overstromingen.

Alle Nijlenaars en medewerkers van het lokaal bestuur kunnen zich inschrijven om deel te nemen aan de actie die in de regio Chaudfontaine zal plaatsvinden. Dit kan via een online invulformulier op de website van de gemeente. Inschrijven kan vanaf vrijdag 10 september tot en met zondagavond 26 september. De vrijwilligers krijgen lunch en avondeten.

“Wat hen juist te doen staat, zal het bestuur van Chaudfontaine een tiental dagen op voorhand communiceren. De situatie blijft namelijk dagelijks veranderen, wat het werk voorspellen moeilijk maakt. Er zal wel werk genoeg zijn. De schade en afvalberg zijn nog steeds groot”, zegt schepen van Milieu Tom Covens (CD&V).  

“Ook in Nijlen blijft er nood aan vrijwilligers die zwerfvuil ruimen. Maar in het zuiden van het land is de nood nu groter dan hier. Zij kunnen onze hulp op dit moment veel beter gebruiken. Dus waarom dan niet een dag de handen uit de mouwen steken daar?”, aldus de schepen. beprMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio