Paul Ibou in 2019 toen hij de Vlaamse cultuurprijs kreeg op de Ultimas als laureaat in de categorie vormgeving. 

Paul Ibou in 2019 toen hij de Vlaamse cultuurprijs kreeg op de Ultimas als laureaat in de categorie vormgeving. ©  BELGA

Paul Ibou houdt open-atelierdagen met uitverkoop

Zandhoven, Zoersel -

Kunstenaar Paul Ibou (82) houdt zaterdag 11 en zondag 12 september open-atelierdagen in zijn atelier in Pulderbos. Tussen 11 en 16u ontvangt de laureaat van de Vlaamse cultuurprijs Ultimas voor vormgeving gasten om te komen kijken naar ouder en recent werk, dat tegen gunstprijzen die dagen verkocht wordt.

Ibou viert dit jaar zijn jubileum van 60 jaar freelance artiest en 20 jaar vzw Paul Ibou. Hij is nog dagelijks creatief actief, maar zijn lichaam begint hem meer en meer in de steek te laten. Zo is hij intussen half blind en doof. “Bij gebrek aan partner en kinderen, begin ik af te bouwen”, zegt Ibou. De kunstenaar resideert in Zoersel maar werkt aan de Elzenstraat 65 in Pulderbos. Zijn atelier is komend weekend te bezoeken tussen 11 en 16u.

Oude werken, maar ook nieuw werk, wordt tegen vriendenprijzen verkocht. Het gaat om zeefdrukken, tekeningen, schilderijen en sculpturen. De kunstenaar zou blij zijn als het een goede bestemming vindt bij kunstminnaars.

Ibou geniet tot ver in het buitenland bekendheid als vormgever. Hij ontwierp tal van bekende logo’s.  kma

Paul Ibou in zijn atelier.  

Paul Ibou in zijn atelier.  ©  Mia Uydens

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio