© Shutterstock

Man verstopt cocaïne in onderbroek

Herentals

Het Openbaar Ministerie vroeg een celstraf van achttien maanden voor een jongeman uit Herentals voor het bezit en de verkoop van verdovende middelen.

Het onderzoek tegen J.O. kwam op 13 april 2020 op gang bij de controle van een auto. Een inzittende van die auto verklaarde aan de politie dat hij cocaïne was gaan kopen bij O. Een huiszoeking bij de vriendin van de beklaagde leverde op 3 december vorig jaar een hoeveelheid cannabis en een weegschaal op de slaapkamer op. In een geldkoffertje staken ook nog zeven zakjes cocaïne en een geldbedrag van 680 euro.

“De vriendin verklaarde dat de cocaïne toebehoorde aan de beklaagde”, zei openbare aanklager Ellen De Ketelaere. “De politie vond later zestien gram cannabis in een heuptasje dat de man bij zich had. En op 30 april van dit jaar vond de politie 1,7 gram cocaïne verstopt in zijn onderbroek.”

Volgens zijn advocate was een behandeling tegen zijn drugsverslaving mislukt. “Nadat hij uit het centrum kwam, is hij hervallen. De beste oplossing is een residentiële opname”, vertelde meester Karolien Van de Moer op de rechtbank. Vonnis op 8 oktober. (bvdl)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio