Dirk Van Nuffel en Tim Roothans in de brandweerkazerne van Kontich.  ©  Patrick De Roo

48.000 bedrukte broodzakken om vrijwilligers voor Brandweer Zone Rand te vinden

Kontich -

Brandweer Zone Rand lanceert voor het tweede jaar op rij een broodzakkenactie. Door zakken met reclame te verdelen bij de bakkers, willen ze mannen en vrouwen overtuigen om zich bij de brandweer aan te sluiten. “We gaan in totaal 48.000 broodzakken verspreiden”, zegt Dirk Van Nuffel, kapitein bij Brandweer Zone Rand.

Eerder was al bekend dat de brandweerzone 40 vrijwilligers zoekt om het team te versterken. “We zoeken zowel mannen als vrouwen”, zegt Van Nuffel. “Maar we zoeken wel een speciaal profiel. Sociaal engagement, team spirit en interesse in de technische infrastructuur zijn bijvoorbeeld belangrijke eigenschappen”, aldus de kapitein.

Het is niet de eerste keer dat de brandweerzone een broodzakkenactie op poten zet. “Zo’n actie werkt wel, omdat iedereen van het gezin wel eens een bakker binnenstapt en de oproep dan op zo’n zak ziet staan. Brandweerman worden doe je niet alleen en we vinden het fijn dat we meteen het gezin er ook mee in kunnen betrekken.”

De broodzak. ©  Brandweer Zone Rand

Jongensdroom

Tim Roothans is al 11 jaar vrijwilliger bij de brandweerkazerne van Kontich. Hij combineert zijn werk met een job als dossierbeheerder bij een accountancy bedrijf en een gezin. “Het was voor mij echt een jongensdroom”, vertelt hij. “Ik kwam als kind wel eens langs op de opendeurdag. Daar kreeg ik dan de grote mooie wagens met blauwe zwaailichten te zien en wanneer ik nu op interventie ga, voel ik me nog altijd als die jongen van toen.”

“Ik noem mijn collega’s brothers in arms. Daarnaast is het gevoel om mensen te helpen écht onbeschrijfelijk,” zegt Roothans. “Ik hoop brandweerman te blijven tot aan mijn pensioen of toch zolang de medische proeven het me toelaten.” SVO

Dirk Van Nuffel en Tim Roothans in de brandweerkazerne van Kontich. ©  Patrick De Roo

MEER OVER Hulpdiensten

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio