Minister Frank Vandenbroucke krijgt een rondleiding van dokter Marie van Remoortere van de pijnkliniek in ZNA Hoge Beuken in Hoboken. 

Minister Frank Vandenbroucke krijgt een rondleiding van dokter Marie van Remoortere van de pijnkliniek in ZNA Hoge Beuken in Hoboken. ©  Walter Saenen

Frank Vandenbroucke stelt ‘Terug naar Werk’-plan voor in Hobokense pijnkliniek: “Coördinatoren kunnen hét verschil maken”

Hoboken -

De federale regering zet vanaf volgend jaar ‘Terug naar Werk’-coördinatoren in. Die moeten mensen die langdurig ziek zijn opnieuw aan werk helpen of hen bij de juiste dienst krijgen. Het plan komt van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en mikt op de activering van zo’n 10% van de vijfhonderdduizend langdurig zieken in ons land. Vandenbroucke bezocht donderdag ZNA Hoge Beuken in Hoboken, waar pijnpatiënten nu al op weg worden gezet naar de arbeidsmarkt. “Een indrukwekkend voorbeeld”, vond de minister. “Dit gaat over empowerment”, zegt dokter Marie van Remoortere.

Sylvia Mariën

MEER OVER