©  jeroen hanselaer, epa

Schepen van Doesburg verweert zich tegen minister Vandenbroucke: “Het is zo kleintjes allemaal”

Antwerpen -

Na een rondje politiek vuurwerk tussen burgemeester Bart De Wever (N-VA) en minister Annelies Verlinden (CD&V) is het nu de beurt aan schepen Els van Doesburg en minister Frank Vandenbroucke (Vooruit). De discussie draait om de vaccinatiegraad in Antwerpen.

Sacha Van Wiele

LEES OOK: Minister Vandenbroucke wil nog niet af van mondmaskerplicht

LEES OOK; Minister Verlinden in de clinch met burgemeester De Wever en schepen van Doesburg

Federaal minister van Volksgezondheid Vandenbroucke waarschuwde op Radio 1 voor de risico’s op coronabesmettingen. Hij betwijfelde of Antwerpen wel de 70% zal halen.

Schepen van Gezondheidszorg van Doesburg vindt de opmerkingen van de federale ministers onterecht. Zij dient hen van antwoord op haar sociale media.

“Het is blijkbaar een wekelijks agendapunt van de Vivaldi-regering om te stampen naar Antwerpen als het op de vaccinatiegraad aankomt”, zegt van Doesburg.

De schepen geeft Vandenbroucke wel gelijk als die zegt dat er tienduizenden nog niet gevaccineerd zijn.

“En dat zal ook zo blijven”, zegt de schepen. “Het is dan ook een uitspraak van het niveau: ‘Water is nat’. Voor 83.000 Antwerpenaren zal er namelijk nooit een vaccin zijn. Dat is het aantal inwoners dat jonger is dan 12 jaar. Dat is maar liefst 15,7% van de Antwerpse bevolking. Ik zal er niet ver naast zitten dat dit zowat het hoogste percentage is in Vlaanderen. En uiteraard heeft dat invloed op de vaccinatiegraad van de totale bevolking. Als we deze groep buiten beschouwing laten, haalt Antwerpen 78,2 procent. En dat getal is nog altijd stijgende.”

En dat is volgens de schepen voor een diverse grootstad een “grootse prestatie”.

“We doen dat zonder de dwangmaatregelen die elders wel van toepassing zijn”, zegt van Doesburg. “Wij blijven verder werken aan de veiligheid van alle Antwerpenaren. Maar, geachte Vivaldi-excellenties, kan het zonder die trieste politieke spelletjes? Het is zo kleintjes allemaal. En zo weinig respectvol naar de vele duizenden mensen, professionals en vrijwilligers die zich dagelijks uit de naad werken.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio