Fabioladorp bouwt een voorziening voor begeleid wonen. 

Fabioladorp bouwt een voorziening voor begeleid wonen. © Filip Spoelders

Site Tirolerhof in volle ontwikkeling

Borsbeek -

Fabioladorp en de gemeente Borsbeek zijn stevig in de weer om elk hun project op de site van het voormalige Tirolerhof te ontwikkelen. Fabioladorp bouwt er een project voor begeleid wonen. De gemeente werkt aan een ontmoetingsplek voor alle leeftijden.

Filip Spoelders

Na een grondenruil met Dorp 2 Koningin Fabiola werd de gemeente eigenaar van het Tirolerhof. Het gebouw waarin vroeger een café/restaurant was gevestigd, bouwt Borsbeek nu om tot een ontmoetingsplek voor zijn inwoners. “Tegen midden september willen we Kind & Gezin naar deze locatie brengen, onze sociale kruidenier Twinkeltje volgt meteen. In een tweede fase, ook nog deze maand, brengen we de seniorenwerking naar het Tirolerhof”, vertelt schepen voor Sociale Zaken Tom Verboven (Iedereen Borsbeek).

Het Tirolerhof achteraan de site is bijna omgevormd tot een Borsbeekse ontmoetingsplek.

Het Tirolerhof achteraan de site is bijna omgevormd tot een Borsbeekse ontmoetingsplek. © Filip Spoelders

Het gebouw moet een ontmoetingsplaats worden voor alle leeftijden. “Verschillende diensten zullen er hun consultatiemomenten houden. Dat geldt bijvoorbeeld voor Samenlevingsopbouw De Stek. In het najaar is het de bedoeling om de Fair Cafés er te laten doorgaan. Kleine optredens zijn er ook zeker mogelijk. En de uitbouw van een café/restaurant is eveneens een optie.”

De gemeente heeft alvast de zoektocht naar vrijwilligers geopend om het ontmoetingscentrum goed te doen draaien. Tegen volgende zomer wordt ook de buitenruimte aangelegd.

Begeleid wonen

De grondenruil zorgde ervoor dat Fabioladorp het gebouw en de open ruimte tegen de straatzijde van de August Van Putlei in handen kreeg. Op deze open plaats bevindt zich nu nog een bouwput. “We bouwen er een voorziening waar een zestal kwetsbare adolescente meisjes kunnen wonen. Zij zullen er hun eerste stappen zetten wat alleen wonen betreft. Daarnaast is er plaats voor drie mantelappartementen”, geeft Anne-Marie Aldeweirelt, gedelegeerd bestuurder van Dorp nr 2 Koningin Fabiola aan.

Het gebouw, waarin de gemeentelijke basisschool De Klinker een tijd huisde tijdens de verbouwingen aan zijn eigen school, wordt intussen al volop gebruikt. “We hebben het pand volledig opgefrist en gebruiken het nu als centrum voor onze dagactiviteiten voor mensen met een beperking.”

Fabioladorp bouwt aan de straatzijde, het dagatelier erachter blijft staan.

Fabioladorp bouwt aan de straatzijde, het dagatelier erachter blijft staan. © Filip Spoelders