De tent mag opnieuw vol lopen van Scouts Boechout. 

De tent mag opnieuw vol lopen van Scouts Boechout. © Park Party

Park Party palmt Molenveld in voor 4.500 fuivers

Boechout -

Scouts Boechout is terug op de afspraak met zijn Park Party. Eén van de grootste fuiven uit de regio zal vrijdag weer tot 4.500 feestvierders mogen ontvangen.

Filip Spoelders

De nazomerfuif van Scouts Boechout gaat al vele jaren mee. Ooit begonnen op de Bunderkes heeft ze nu sinds een tijdje een vaste plaats op het Molenveld waar ook Sfinks doorgaat. “Twee jaar geleden vierden we onze 25ste editie. We zijn blij dat we onze fuif opnieuw kunnen organiseren. Voor corona waren we zeker één van de grootste uit de streek. Soms gingen we over de vijfduizend bezoekers”, vertelt Andreas Valencia Nagore van de leiding.

Het ziet er naar uit dat de eerste editie sinds het uitbreken van corona veel feestvierders bij elkaar zal brengen. “Voor onze vereniging is dit het eerste grote evenement dat we weer houden. We werken nu met een ticketverkoop. We mogen maximum 4.500 gasten ontvangen. Als we de verkoop zien, mogen we stellen dat we richting dit aantal gaan.”

Apéro

Aan de kassa worden geen tickets meer verkocht en de bezoekers moeten hun Covid Safe Ticket voorleggen. “Er zijn nog tickets beschikbaar en wie er geen heeft, is om 17 uur al welkom op onze Apéro.”

De Park Party zelf vangt aan om 21 uur met een dance en een foute tent. Onder andere Manuals en Laston & Geo zorgen voor de muziek. Op zaterdag houdt de jeugdvereniging zijn quiz.

Laston & Geo waren er in 2019 ook al bij.

Laston & Geo waren er in 2019 ook al bij. © Park Party

Kampmateriaal

De opbrengst van de evenementen gaat naar de werking of het opknappen van de gebouwen. Dit jaar komt er iets extra bij. “Net als andere jeugdverenigingen hebben we tijdens ons kamp schade opgelopen door de overstromingen in Wallonië. We moeten nog verschillende materialen terug aankopen.”

Begin deze maand werd de schade aan tenten, tentpalen en kookmateriaal nog op 30.000 euro geraamd.