Nina Derwael met haar gesigneerde modelleergips 

Nina Derwael met haar gesigneerde modelleergips © RR

Olympisch kampioenen steunen kankeronderzoek

Aartselaar -

Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek worden tussen 9 en 19 september diverse kunstwerken online geveild via het Aartselaarse veilinghuis AUCTIM. De opbrengst gaat naar Blik Vooruit, een vzw van Johan Swinnen van KU Leuven.

Als hoofd van het Laboratorium voor Lipidenmetabolisme en Kanker gaat Johan Swinnen met een team van jonge onderzoekers op zoek naar betere behandelingen van kanker. Dit team probeert tumoren gevoeliger te maken voor allerlei vormen van reeds bestaande therapie.

Om een en ander financieel te ondersteunen schiet het internationaal veilinghuis AUCTIM ter hulp. Het zal als platform fungeren om 17 verschillende kunstwerken tussen 9 en 19 september online te veilen.

De opbrengst gaat integraal naar VZW Blik Vooruit. Verschillende artiesten waaronder bijvoorbeeld Jos Bollen, Frans Vogels, Ivo Henkens en Canary Pete sloegen de handen in elkaar om met hun unieke kunstwerken een bijdrage te leveren aan het goede doel.

Modelleergips

De primeur van deze veiling is ongetwijfeld toch de gesigneerde modelleergips van kersvers Olympisch kampioene Nina Derwael. Ook Tia Hellebaut en Dirk Van Tichelt signeerden een modelleergips net als Guy Swinnen van The Scabs signeerde als enige niet-olympische BV een gips. De veiling zal plaatsvinden op de website van AUCTIM. (jw)

www.auctim.com/ords/auctim/auctions/nl/auction/49762/Charity_veiling_–_kankeronderzoek

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio