Tijdens Antwerpen Shift maken bezoekers kennis met verschillende vormen van vervoer.  

Tijdens Antwerpen Shift maken bezoekers kennis met verschillende vormen van vervoer.  © Jan Van der Perre

Genieten van Bollekesfeest in autoluwe stad

Antwerpen -

Antwerpen staat op zondag 19 september met Antwerpen Shift weer volledig in het teken van de mobiliteit. Antwerpenaars genieten dan van een autoluwe binnenstad. Zij kunnen niet alleen proeven van verschillende vervoersmiddelen, maar ook van streekproducten en culinaire hoogstandjes op het Bollekesfeest.

Sacha Van Wiele

Antwerpen Shift is aan de 19de editie toe. Wagens zijn op 19 september niet welkom in het gebied tussen de Amsterdamstraat - Londenstraat, Leien, Jan Van Gentstraat - Vlaamsekaai - Scheldestraat en Scheldekaaien en dit tussen 10 en 18 uur. Ook de kaaien zelf zullen grotendeels autoluw zijn.

“Antwerpen Shift is vooral een mobiliteitsfeest”, zegt Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA). “Op een positieve manier laten we mensen kennis maken met de verschillende vervoersvormen, zoals de fiets of deelvoertuigen.”

Het programma probeert zo veel mogelijk mensen aan te spreken. Zo vinden gezinnen informatie over slimme vervoersmiddelen, gecombineerd met pret en actie voor alle gezinsleden. Studenten ontdekken hoe ze zich nog vlotter kunnen bewegen van de campus naar hun kot, studentenjob of stamcafé. Er is een circusvoorstellingen van Sinjor Circo of het kinderkunstenfestival Bruist, het Bollekesfeest en Zuiderburen.

Voor wie nieuwsgierig is naar de laatste stand van zaken rond de Ringparken en de Scheldebrug is er het tRing fietstraject. Bezoekers die alle Ringplekken bezoeken krijgen een cadeau van De Grote Verbinding.

Voor heel wat werknemers en werkgevers staat september in het teken van de terugkeer naar kantoor na een lange periode van thuiswerk door corona. Daarom organiseert Antwerpen Shift ook een netwerkevent over dit thema, op donderdag 16 september in The Beacon. Werkgevers doen er inspiratie op over flexibele mobiliteit en hybride werken, en maken er kennis met 25 mobiliteitsoplossingen.

www.AntwerpenShift.be, www.sna.be

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen