© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Zestiger valt fietsend schoolmeisje lastig: dertig maanden cel

Vosselaar, Beerse, Turnhout -

Een 64-jarige man uit Turnhout is door de rechter veroordeeld omdat hij in oktober vorig jaar in Vosselaar een 12-jarig schoolmeisje op de fiets lastig viel. Hij liet zijn geslachtsdelen zien en deed oneerbare voorstellen.

Bart Van den Langenbergh

Een minderjarig tienermeisje uit Beerse beleefde op 6 oktober 2020 de schrik van haar leven toen ze aan het fietsen was van haar school in Turnhout naar huis. Ter hoogte van de Galgenbeekweg, op de grens van Turnhout en Vosselaar, werd ze aangesproken door een man die naast zijn auto stond. Hij had zijn broek los gemaakt en zijn geslachtsdelen deels ontbloot. De man vroeg het meisje of ze eens wilde voelen aan zijn edele delen.

Nummerplaat

Het verbouwereerde meisje fietste verder, maar werd achterna gereden door dezelfde man die nog twee keer vanuit zijn auto door een open raam dezelfde ongepaste vragen stelde. Het slachtoffer kon gelukkig de nummerplaat van de auto noteren en de politie werd ingeschakeld. De politie kon de man, de 64-jarige J.M. uit Turnhout, een dag later thuis arresteren. Op een harde schijf vonden de speurders ook nog 172 foto’s en zes video’s met kinderporno.

Begeleiding

“Hij verklaarde dat hij eerder gelijkaardige feiten pleegde. Het ging jarenlang goed, maar omwille van het afspringen van een relatie pleegde hij opnieuw feiten van exhibitionisme”, schetste de rechter in haar vonnis. De rechtbank veroordeelde de man tot een gevangenisstraf van dertig maanden met probatie-uitstel en een boete van 8.000 euro. De dader moet een psychotherapeutische begeleiding volgen en mag absoluut geen contact zoeken met het slachtoffer. De Turnhoutenaar is ook voor vijf jaar ontzet uit zijn rechten.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio