© ATV

Dodelijk ongeval in Antwerpse haven: vrouw (37) overlijdt na aanrijding met heftruck

Een administratief medewerkster (37) is woensdagavond in de Antwerpse haven overleden na een aanrijding met een heftruck. “Het is een zeer jammerlijke gebeurtenis, want net voor de zomer hadden wij een vijfjarig veiligheidsplan succesvol afgerond”, zegt Yann Pauwels, woordvoerder van Cepa, de koepelorganisatie voor de Antwerpse havenbedrijven.

cm, nelo

Het incident gebeurde woensdagavond rond 21u op Linkeroever. “Gisteren is helaas een jonge vrouw, die markage doet (noteren van goederen die in- en uitgeladen worden, red.) bij het achteruitrijden onder een heftruck terechtgekomen en overleden”, vertelt Kurt Callaerts, vakbondssecretaris voor ACV-Transcom. “De heftruck werd nochtans bestuurd door een zeer ervaren bestuurder.”

De arbeidsinspectie en het parket Oost-Vlaanderen kwamen ter plaatse. Voor de collega’s werd psychologische bijstand voorzien. Het 37-jarige slachtoffer was een gelegenheidsarbeidster.

Veiligheidsplan

“Het is een zeer jammerlijke gebeurtenis”, zegt Yann Pauwels, woordvoerder van Cepa. Dat is de koepel van werkgevers waar duizenden havenarbeiders werken. “Net voor de zomer hebben wij een vijfjarig veiligheidsplan succesvol afgerond. In dit plan hebben we onder meer ingezet op het scheiden van mensen en machines om zo aanrijdingen te voorkomen, wat dit ongeval eens zo betreurenswaardig maakt.”

Pauwels meldt ook dat er een nieuw veiligheidsplan werd opgesteld dat afloopt in 2025.

“Het blijft belangrijk dat horizontaal vervoer en mensen zo veel mogelijk gescheiden blijven”, aldus Callaerts. “Een van de aspecten is daarbij dat de ‘bieperkes’ onvoldoende blijken te helpen, het geluid dat een voertuig maakt als het achteruitrijdt. Alles ‘biept’ tegenwoordig. Veiligheid blijft enorm belangrijk.“

LEES OOK: Nieuwe veiligheidscampagne in de haven: “Sebiet krijgd’ een doos op uwe kop”

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Meest gelezen