Elena (rechts) en Emmelien Schellemans kregen als laatsten een spuitje in het grote vaccinatiecentrum Klein-Brabant. 

Elena (rechts) en Emmelien Schellemans kregen als laatsten een spuitje in het grote vaccinatiecentrum Klein-Brabant. © Guy Delforge

Zussen krijgen laatste spuitjes in groot vaccinatiecentrum van Klein-Brabant

Klein-Brabant -

In het grote vaccinatiecentrum voor Klein-Brabant in Puurs-Sint-Amands werden woensdag de laatste spuiten gezet. Donderdag wordt de grote sportzaal ontruimd en wordt een kleiner lokaal ingericht.

Guy Delforge

De zussen Elena (14) en Emmelien (15) Schellemans uit Lippelo kregen woensdag de laatste spuitjes in het grote vaccinatiecentrum van Klein-Brabant. “Het is onze tweede dosis”, zeggen de zussen. “We laten ons vaccineren omdat we anders niet normaal kunnen leven en bijvoorbeeld ook niet kunnen gaan skiën.”

“We hebben hier de voorbije maanden meer dan 66.400 spuitjes gezet”, zegt algemeen coördinator van het vaccinatiecentrum Leen Lejon. “Zeven maanden is hier heel hard gewerkt door zo’n zevenhonderd vrijwilligers, zowel medisch als niet medisch personeel. Donderdag begint de afbraak, maar we vonden dit een mooi moment om al onze vrijwilligers te bedanken. We hebben ze uitgenodigd om een glaasje te drinken en er staan enkele foodtrucks. We wilden iets terugdoen voor onze vrijwilligers, want het is een succesverhaal geworden dankzij hen.”

“Vanaf volgende week spuiten we alleen nog op woensdag”, zegt Lejon. “De volgende week geven we nog eerste prikken, daarna alleen nog tweede prikken of eventueel de derde prik voor bepaalde risicopatiënten. Op 13 oktober is het dan helemaal afgelopen. We verhuizen tegen volgende week naar een kleiner lokaal in dit gebouw zodat de parking, en zelfs de toegang hetzelfde blijft. Wij kunnen dan blijven vaccineren, maar de grote zaal is binnen enkele dagen weer vrij voor sporten en evenementen.” (gdb)