De omgeving van sportcentrum ’t Beerke in Beerse staat het hele weekend in het teken van beachvolley. 

De omgeving van sportcentrum ’t Beerke in Beerse staat het hele weekend in het teken van beachvolley. © Bart Van den Langenbergh

Beachvolley palmt omgeving sportcentrum ’t Beerke in

Beerse -

Volleybalclub Beerse tovert de omgeving van het sportcentrum ’t Beerke in Beerse om tot een beachvolleyterrein. Vanaf vandaag, vrijdag staat drie dagen lang beachvolley centraal.

De leden van volleybalclub Beerse hopen nog op enkele dagen zomers weer voor hun beachvolleybaltoernooi. Naast de permanente beachvolleyvelden aan het sportcentrum in de Rerum Novarumlaan creëert de club nog een extra pop-upstrand. Op het programma staan naast competitieve reeksen ook wedstrijden voor recreatieven. Op vrijdag 10 september is er, naast een intraclubtoernooi, ook een verenigingencup.

“We proberen meer Beersenaren naar onze beachpleinen te krijgen, samen met hun vereniging, om te strijden voor de verenigingencup”, zegt Levi Meskens van Volley Beerse. “Met een gratis deelname proberen we drempelverlagend te werken. Het gaat om wedstrijdjes van drie tegen drie zodat echt iedereen kan deelnemen aan dit toernooi.”

Zaterdag 11 september is het de beurt aan wedstrijden voor heren en dames provinciaal en aan beginners en gevorderden recreatief. Er staat zaterdag ook een bedrijventoernooi op het programma met als afsluiter een barbecue. De jongeren kunnen op zondag 12 september terecht op het strand voor de startdag van de jeugd met een beachtoernooi. De volleyballers openen het hele weekend ook een groot zonneterras. (bvdl)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio