Peter Mariën-Bouwens (links) en rechts Michael Van der Voort die het materiaal komt oppikken in Massenhoven. 

Peter Mariën-Bouwens (links) en rechts Michael Van der Voort die het materiaal komt oppikken in Massenhoven. ©  kma

“Kinderen zonder boekentas of pen: dat mag nooit meer gebeuren”

Borgerhout, Massenhoven -

Vrijetijdsbestedingswinkel Mariën-Bouwens in Massenhoven heeft via de vzw Hope boekentassen gesponsord en gevuld voor achttien leerlingen van het Sint-Jozefinstituut in de Kerkstraat in Borgerhout. “Op 1 september begonnen ze aan de eerste schooldag zonder materiaal”, vertelt Michael Van der Voort van de vzw Hope. “Een ontdane kennis die er lesgeeft, contacteerde ons en zo ging de bal aan het rollen.”

Kristin Matthyssen

De bezieler van Hope, Rupert Suply, verloor in 2016 op dertigjarige leeftijd de strijd tegen kanker. Hij zette zich op dat moment al jaren in voor het goede doel met zijn organisatie. “Rupert was een getalenteerd voetballer en deejay. Maar hij zag ook heel graag kinderen”, vertelt zijn jeugdvriend Michael Van der Voort, die zelf afkomstig is uit Halle-Zoersel, maar onlangs naar Schilde verhuisde. “Met de vzw Hope proberen we zijn herinnering levend te houden en ook de doelen te steunen die Rupert zo belangrijk vond. Tot dusver concentreerden we ons vooral op kinderen met kanker of andere ziekten. Zo schonken we al speeltuigen voor wachtzalen in ziekenhuizen. Maar het is sowieso de bedoeling om onze werking ook uit te breiden naar andere domeinen, zoals kinderarmoede.”

Peter Mariën-Bouwens van vrijetijdsbestedingswinkel Mariën-Bouwens in Massenhoven kende Hope al via de Lilse Golfclub, waar hij spelend lid is. “Guy Proost van XL Carwash in Kontich zette al verschillende benefietacties op voor Hope in de Lilse Golfclub. Ik weet dus dat de centen goed terechtkomen.”

Toevallig kende Michael Van der Voort van Hope ook Mariën-Bouwens. “Ik kwam hier al kind al met mijn ouders naartoe voor school- en sportgerief en voor speelgoed en kom hier nu met mijn eigen kinderen. Een vriendin die pas lesgeeft in het Sint-Jozefinstituut in de Kerkstraat, was geschrokken dat er achttien kinderen zonder boekentas of pen op de eerste schooldag waren verschenen. Ze contacteerde me en wilde aanvankelijk een tweedehandsinzameling voor schoolgerief doen. Laten we die kinderen nieuw materiaal geven, om te tonen dat we geloven in hun capaciteiten en dat er altijd hoop is, vond ik.”

De school kon zelf al zes van de achttien boekentassen regelen. “Ik trok mijn stoute schoenen aan en stelde Peter Mariën-Bouwens de vraag of hij ons niet wou helpen. Hij heeft tegen heel scherpe prijzen voor de overige twaalf rugzakboekentassen gezorgd. De leerlingen - het gaat om middelbare scholieren - krijgen ook gevulde pennenzakken, kaften en rekenmachines.” “Texas rekenmachines, de betere technische, dus je ziet dat het toch voor de hogere jaren is”, zegt Peter, die blij is dat hij op deze manier zijn steentje kan bijdragen. “Die kinderen kunnen daar niets aan doen. Met dat nieuw materiaal kunnen we hen motiveren om mooie punten te halen dit jaar. Ik ben er zeker van dat daar heel knappe koppen tussenzitten.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio