Yasmin bij de babyspa 

Yasmin bij de babyspa © rr

Eindelijk ook een babyspa in Mechelen en Muizen: Baby Float en Hydro Tile openen bijna gelijktijdig de deuren

Mechelen / Muizen -

In het hele land schieten de babyspa’s als paddenstoelen uit de grond. Sinds begin deze maand opende ook in Mechelen en in Muizen zo’n zaak waar ouders hun baby kunnen laten verwennen. Zowel bij Baby Float aan de Leermarkt in Mechelen als bij Hydro Tile aan de Slagveldlaan in Muizen wordt de zaak gerund door startende ondernemers.

Ward Bosmans

Baby FloatBaby Float opende op 28 augustus de deuren en is daarmee de eerste babyspa van Mechelen. Zaakvoerders zijn Yasmin Abroug, haar man Younes Bensalah en diens broer Salah

Zaakvoerster Yasmin Abroug

Zaakvoerster Yasmin Abroug © rr

Bensalah. Voor alle drie zijn het hun eerste stappen als ondernemer. Voorlopig combineren ze de Baby Float met hun huidige job. Yasmin is instructeur bij TUI Fly, Younes is technisch tekenaar bij Cairox en Salah is chauffagist bij MVH.

“Toen Younes en ikzelf in 2020 zelf ouders werden ontdekten we de babyspa. We waren meteen overtuigd van de positieve effecten die zo’n spa heeft op de baby. Uit onderzoek blijkt dat baby’s te weinig bewegen. Dankzij deze hydrotherapie gaan ze vlot en vrij bewegen. Dat versterkt hun motoriek. Een babymassage helpt dan weer als je baby slecht slaapt of last heeft van krampjes. Het is goed voor de spierontwikkeling en de doorbloeding van de babyhuid. En een fijne manier om tijd door te brengen met je kindje,” vertelt Yasmin.

Meteen twee babyspa’s erbij in onze regio

Meteen twee babyspa’s erbij in onze regio © rr

Omdat er in Mechelen nog geen babyspa was, groeide het idee om zelf met een zaak te beginnen. Het drietal volgde opleidingen en cursussen en investeerde in een pand aan de Leermarkt. “We wilden onze eigen ervaring graag met andere ouders delen. Voorlopig blijven we het combineren met onze job, maar we zoeken op termijn wel iemand om parttime in de zaak te staan. We hebben ruimte genoeg in het pand en we willen later uitbreiden met bijvoorbeeld babykleding en -gadgets”, klinkt het bij Yasmin.

Hydro TileIn Muizen openden Sabrina Van Aken (31) en haar zakenpartner Julie Cools op 1 september babyspa Hydro Tile aan de Slagveldlaan. De babyspa is er onderdeel van de ‘Praktijk aan de

Het team van Praktijk aan de Dijle met Marie Caby, Sabrina Van Aken, Alexandra Owens en Julie Cools.

Het team van Praktijk aan de Dijle met Marie Caby, Sabrina Van Aken, Alexandra Owens en Julie Cools. © rr

Dijle’, waar ook nog andere diensten worden aangeboden voor jonge ouders en hun baby’s. “De praktijk is opgericht door Alexandra Owens en biedt onder andere ook talentcoaching, bekkenbodemoefeningen en osteopathie aan. Alles is gericht op baby’s en hun ouders.”

Sabrina en Julie hadden al een tijdje het idee om met een babyspa te beginnen. “Het was er nog nooit van gekomen tot we in contact kwamen met Alexandra en haar praktijk”, zegt Sabrina Van Aken. “Dat betekende dat we zelf weinig investeringen moesten doen. Voorlopig doen we dit als bijberoep. Ikzelf werk als kraamhulp en Julie werkt in een kinderdagverblijf. Vanuit onze ervaring hebben we een antwoord op vele vragen van jonge ouders. We zijn overtuigd van de positieve invloed die een babyspa heeft op baby’s.”

Sabrina en Julie willen hun babyspa op termijn graag als hoofdberoep uitbaten. “Misschien willen we later nog wel een tweede vestiging openen. We willen een soort van baby/mama-huis worden.”

www.praktijkaandedijle.be

https://babyfloat.be

MEER OVER Ondernemen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio