Welkom in de Chinese Tempel, uitzonderlijk dichtbij te fotograferen in het shoppingcenter van Wijnegem, waar terracottakrijgers de wacht houden.. 

Welkom in de Chinese Tempel, uitzonderlijk dichtbij te fotograferen in het shoppingcenter van Wijnegem, waar terracottakrijgers de wacht houden.. © JAA

Wijnegem Shopping Center omgetoverd tot exotisch vakantiesalon

Wijnegem -

‘Je kan de wereld zien in Schoten’ was lang de slogan van het folklorefestival aldaar. Sinds vandaag is de zin ook van toepassing op Wijnegem. Wie er deze dagen het Shopping Center bezoekt, waant zich al snel in Hollywood, in een Japanse tuin vol bloesembomen of op een site met oude Griekse ruïnes. Op deze manier kan je je vrienden op Facebook of Instagram alsnog jaloers maken over je vakantiebestemming.

Reizen was tijdens de zomermaanden onder voorwaarden opnieuw toegelaten, maar voor heel wat Vlamingen waren di vele regels er net iets te veel aan om de grens over te steken. Met als gevolg dat er opvallend minder foto’s van mooie exotische locaties verschenen op onze smartphones.

“Daar spelen wij nu graag op in”, zegt Zsofi Horvath, ‘gids’ en woordvoerder van Wijnegem Shop Eat Enjoy, zoals het Shopping Center al een tijdje heet. “In Wijnegem kan je de komende vier weken net zo goed de wereld ontdekken en op die manier jouw social media account alsnog voorzien van insta-perfecte vakantiefoto’s. Bezoekers kunnen tijdens het shoppen van continent naar continent hoppen en halthouden bij sfeervolle decors die hen doen wegdromen en hun ook in september nog een echt vakantiegevoel geven. We creëerden heel wat idyllische plekken om vakantiefoto’s te maken waarmee je op Instagram alsnog de show kunt stelen.”

IJsberen en olifanten

De Afrikaanse wildernis.

De Afrikaanse wildernis. © JAA

Volgende reisbestemmingen kunnen bezocht worden via de onverwachte binnenweg die langs Wijnegem loopt. In de Japanse tuinen, de Zoo, op het oosters marktje en voor de tempel met krijgers, waan je je in Azië. Liefhebbers van de Verenigde Staten kunnen plaatjes maken met Hollywood en zijn wereldberoemde Oscars als decor. Ondanks de best nog zomerse temperaturen buiten, komen ook pinguïns en ijsberen de ‘toeristen’ in Wijnegem tegemoet gewaggeld. Opgelet ook voor de dieren uit de Afrikaanse wildernis, die plots om de hoek durven verschijnen.

Griekse tempel.

Griekse tempel. © JAA

En natuurlijk mochten ook enkele Europese klassiekers niet ontbreken. Om de virtuele reishonger te stillen werden Griekse ruïnes, een feeërieke Engelse tuin en zelfs de Arc de Triomphe naar Wijnegem geflitst. Languit op een Australisch strand liggen of een sprookje van 1001-nacht beleven behoort evenzeer tot de mogelijkheden in de gemeente waarvan wij dachten dat de sluizen op het Albertkanaal en de pas gerestaureerde Jan Vlemincktoren de grootste trekpleisters waren. 

Bezoekers kunnen de wereld in Wijnegem ontdekken en zichzelf daarbij in beeld brengen tot en met 9 oktober.

jan auman

Japanse bloesemtuinen

Japanse bloesemtuinen © JAA

Wijnegem shoppingcenter lijkt wel Chinatown

Wijnegem shoppingcenter lijkt wel Chinatown © JAA

Perzische mystiek tussen de westerse boetieks en vele eetzaken.

Perzische mystiek tussen de westerse boetieks en vele eetzaken. © JAA

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio