Pepijn, Heide en Lore met trainer Marc De Waele. 

Pepijn, Heide en Lore met trainer Marc De Waele. ©  rr

Jarige roeiclub The Oar blinkt uit op BK

Emblem -

Roeiclub The Oar, met nieuwe lokalen naast het Netekanaal aan de brug in Emblem, bestaat exact tien jaar. Op 18 september vieren ze dat door ’s morgens met de hele armada te water te gaan. Als verjaardagsgeschenk trakteerden enkele leden hun club al op knappe BK-prestaties.

Kristin Matthyssen

Na een lange saaie trainingswinter en -zomer slaagde The Oar er toch nog in om roeiers op het Belgisch Kampioenschap te krijgen. Het BK skiffs of korte boten zou normaal plaatsvinden in het voorjaar. Maar om de intussen bekende redenen werd het verschoven naar het najaar en bijgevoegd bij de al geplande Regatta op de Watersportbaan in Gent .

Bij de meisjes tot zestien jaar won Lore Helsen uit Lier knap de Beker van Belgie. Pepijn Vranckx uit Kessel werd in de zwaar bezette reeks jongens 18 jaar knap negende en ook nog vierde in de B-finale.

Heidi van der Weehe uit Broechem, in 1995 Belgisch kampioen bij de 18-jarige, deed voor het eerst in 25 jaar een skiff-nummer bij de veteranen en won tot haar eigen verbazing.

Trainer Marc De Waele was in de wolken met de resultaten.

Op 26 en 27 september staan in Hazewinkel nog nummers voor het Belgisch kampioenschap op het programma.

Het clubhuis van The Oar is op zaterdag en zondag open tijdens en na de trainingen. Iedereen kan er dan iets komen drinken.