Het fort van Kessel. 

Het fort van Kessel. © JDW

Nachtvissen wordt gunstig geëvalueerd

Kessel -

Hengelaars kunnen sinds de zomer van vorig jaar ook ’s nachts gaan vissen aan het fort van Kessel. In de Nijlense gemeenteraad werd duidelijk dat het nachtvissen niet voor problemen heeft gezorgd en dat de toelating verlengd wordt.

Nachtvissen dekt de periode van twee uur na zonsondergang tot twee uur voor zonsopgang. Op een evaluatievergadering konden vissers, buurtbewoners, fort- en veldwachter, politie, gidsenwerking, Kempens Landschap, Natuurpunt en ANB hun ervaringen over het nachtvissen delen. Niet iedereen was er van overtuigd dat het wel een goed idee was om ’s nachts vissers toe te laten aan het fort.

“Maar de ervaringen waren allemaal positief, buiten één opmerking van de gidsenwerking dat er een keer vissers een stroomgenerator geplaatst hadden, wat verboden is volgens het reglement. Deze vissers werden hierop gewezen en dat probleem heeft zich daarna niet meer voorgedaan”, zegt schepen van Sport Luc Luyten (Nijlen & U).

“Het voordeel van het nachtvissen is ook dat er ‘s nachts meer sociale controle is, waardoor ongewenste gasten wegblijven. Door de gunstige evaluatie kunnen we het nachtvissen het hele jaar toelaten”, zo legde hij de beslissing van het schepencollege uit. (bepr)MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio