Schepenen Luc Van Houtven en Isabel Glorie. 

Schepenen Luc Van Houtven en Isabel Glorie. © rr

Gemeente test slimme vuilnisbak aan Kiliaanstraat

Duffel -

Ken jij Mr Fill al? Dat is een zogenaamde slimme vuilnisbak en je vindt hem op het pleintje aan de Kiliaanstraat in Duffel.

“Deze ‘slimme’ vuilnisbak werkt op zonne-energie en perst het afval samen. Daardoor kan de vuilnisbak tot vijf keer meer afval aan dan een gewone vuilnisbak. Als de vuilnisbak bijna vol of defect is, stuurt deze bovendien een signaal naar de gemeentediensten. Het is ook mogelijk om een ‘slimme’ vuilnisbak vanop afstand te sluiten als dat nodig blijkt”, zegt schepen van Milieu Isabel Glorie (N-VA).

“Vuilnisbakken zijn erg belangrijk in de strijd tegen zwerfvuil. We zijn dus heel benieuwd naar de resultaten van dit proefproject. Omdat deze vuilnisbakken meer afval aankunnen, is de kans groot dat ze niet overvol geraken op drukke momenten, zoals bijvoorbeeld bij zomers weer”, stelt Luc Van Houtven (CD&V), die als schepen verantwoordelijk is voor het onderhoud van het publiek domein.

Na twee maanden bekijkt het lokaal bestuur of het systeem goed werkt en of ze het op meer plaatsen kan inzetten.  (cvr)MEER OVER Duffel

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio