Peter Van Bouwel en Ruth Renders van Pglas in Tielen staan in hun gloednieuwe toonzaal voor glazen schuifwanden en balustrades. De vraag naar deze buitentoepassingen is tijdens de coronacrisis fors gestegen. 

Peter Van Bouwel en Ruth Renders van Pglas in Tielen staan in hun gloednieuwe toonzaal voor glazen schuifwanden en balustrades. De vraag naar deze buitentoepassingen is tijdens de coronacrisis fors gestegen. © RR

Pglas opent tweede toonzaal met outdoor living-glas: “Mensen denken door corona creatief na”

Tielen -

Voor het glasbedrijf Pglas uit Tielen (Kasterlee) heeft de coronacrisis toch nog een positieve uitloper. De firma ontvangt opvallend veel aanvragen om in tuinen of terrassen een hoekje af te schermen met een glazen balustrade, windscherm of schuifwand. Pglas opende hiervoor zelfs een tweede toonzaal in de Kemelbeekstraat. “De mensen denken creatief na over hun buiten”, zegt zaakvoerster Ruth Renders.

Bart Van den Langenbergh

Omdat in de voorbije coronatijden de mensen veel meer tijd buiten doorbrachten, hebben veel gezinnen hun eigen tuin of andere buitenruimten herontdekt. Zo installeerden ze een overdekt terras en zochten ze tegelijkertijd naar oplossingen om bij minder goed weer buiten te blijven. Het glasbedrijf Pglas uit Tielen kreeg daarom de voorbije maanden opvallend veel aanvragen voor glazen balustrades of schuifwanden.

Buiten binnen zitten

“We ervaren dat mensen meer tijd hebben gehad om creatief na te denken over hun buitenomgeving”, zegt Ruth Renders, samen met haar man Peter Van Bouwel zaakvoerder van Pglas. “Het doel is om buiten toch een beetje binnen te zitten. En om te genieten van de zon, en tegelijk beschut te zijn tegen regen en wind.”

Pglas speelt nu ook volop in op die trend met glazen balustrades en windschermen voor balkons en met glazen schuifwanden voor overdekte terrassen en poolhouses. “De wand schuif je helemaal open bij mooi weer. Is het wat frisser, dan schuif je de wand toe zo ver je wil”, legt Ruth Renders uit. “Op die manier maak je een verlengde van je leefruimte. En breng je een vakantiegevoel in je tuin. Het grote voordeel van glas is dat je een open uitzicht hebt naar buiten.”

Tweede toonzaal

Het glasbedrijf dat zich in 2017 als eerste vestigde in de Tielense kmo-zone Kemelbeek breidde de huidige toonzaal uit met een tweede. En dat was nodig met de gestegen vraag naar outdoor living-glas. “Al voor corona plaatsten we balustrades en schuifwanden voor buiten. Maar we konden onze klanten niets laten zien. Zo ontstond het idee om een tweede toonzaal uit te bouwen”, vertelt de zaakvoerster nog. “De klanten kunnen met hun eigen ogen de glazen wanden zien, ofwel in een moderne versie of in een eiken tuingebouw. Ze schuiven die wanden zelf ook eens graag open en toe.” Ook voor architecten is volgens Pglas de tweede toonzaal een meerwaarde. Het outdoor-glas is een serieuze uitbreiding van het bestaande aanbod van interieurglas bij het glasbedrijf. Pglas telt naast de twee zaakvoerders nog zeven andere medewerkers.

Peter Van Bouwel en Ruth Renders staan in 2017 bij hun nieuwe uitvalsbasis in de Kemelbeekstraat in Tielen.

Peter Van Bouwel en Ruth Renders staan in 2017 bij hun nieuwe uitvalsbasis in de Kemelbeekstraat in Tielen. © Paul Keyenberg

MEER OVER Handelaars en horeca Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio