3X3 Cats kleuren erg Mechels op het EK in Parijs

Naast de 3X3 Lions zijn op EK dit weekend in Parijs ook de 3X3 Cats van de partij. Zij plaatsten zich in juni via het kwalificatietornooi in Tel Aviv voor dit evenement. Met Becky Massey, Lut De Meyer, Marie Vervaet en Laure Resimont komen maar liefst vier speelsters van Kangoeroes Mechelen voor de 3X3 Cats uit.

Patrick Ceulemans

De 3X3 Cats kunnen niet rekenen op de geblesseerde Elise Ramette (ex-Sint-Katelijne-Waver) van Castors Braine. Zij wordt vervangen door Becky Massey. Marie Vervaet, Lut De Meyer en LaureResimont zijn wel opnieuw van de partij. De Belgische dames zijn ingedeeld in poule C en openen op vrijdag 10 september het tornooi tegen Roemenië (17u30). Hun tweede partij in de groepsfase, tegen Hongarije, staat dezelfde dag om 19u20 gepland.

“Op zoek naar kwartfinale”

“We zijn wel in volle voorbereiding met Kangoeroes Mechelen op een nieuw seizoen in de eerste klasse en in de FIBA EuroCup Women, maar het 3X3 EK is toch ook een challenge waar we naar uitkijken. We hebben niet veel ervaring in deze nieuwe olympische discipline, maar tankten wel vertrouwen door ons in juni op het Europees kwalificatietornooi in het Israëlische Tel Aviv te kwalificeren voor het EK. We gaan vrijdag in de poulewedstrijden in eerste instantie op zoek naar één overwinning. Doen we dat, zitten we in de kwartfinale en kunnen we zondag misschien op zoek gaan naar een stunt,” aldus Becky Massey van de 3X3 Cats.

Toeschouwers welkom

Het tornooi gaat door in de Jardins de Trocadero met zicht op de Eiffeltoren in Parijs. Op die locatie gaat ook het 3X3 tornooi op de Olympische Spelen in Parijs in 2024 door. 3.500 toeschouwers zijn welkom voor dit gratis event, al moet je wel kunnen aantonen dat je volledig gevaccineerd bent of een negatieve PCR-test van maximum 48 uur oud kunnen voorleggen. Alle wedstrijden zullen live te volgen zijn via het YouTube kanaal van FIBA 3X3.