Ravage in net geopende Antwerpse meubelwinkel: “In tien minuten lag het hele plafond beneden”

Antwerpen -

De droom van Tess De Schutter en Jeff Maes viel maandag aan diggelen. Het plafond van hun meubelwinkel Beds & Home achter de Permeke-garage aan de Boomsesteenweg is ingestort. Bovenop hun meubels in de toonzaal. De winkel was nog maar enkele weken open. “Het is voor ons een ramp”, zegt Jeff.

Saar Van Olmen

Jonge ondernemers Tess en Jeff hebben er al een dramajaar opzitten. De voorbije maanden kregen ze te maken met de coronacrisis en hadden ze perikelen met de vorige huisbaas. “We zijn echt aangeslagen”, zegt Jeff. “We zijn hier nog maar vijf weken, in een volledig gerenoveerd pand, en er is nu 800 van de 1.150 vierkante meter kapot. Het gaat om honderdduizenden euro’s aan schade.”

De oorzaak van de instorting is nog niet bekend. “We willen niet nu al met de vinger gaan wijzen. We weten dat er een waterlek was en dat er werkmannen bezig waren aan de airco en de verwarming toen ze een geluid hoorden. In tien minuten tijd kwam het plafond van de toonzaal naar beneden. Er is gelukkig niemand gewond geraakt.”

Wallonië

Wat de oorzaak precies is zal een expert moeten uitwijzen. “Maar dat zou nog wel een tijdje kunnen duren,” zegt Tess. “Er is ons verteld dat er heel wat experts in Wallonië zitten door de waterschade daar. Ook de regeling met de verzekering zal een werk van lange adem worden omdat we denken dat er conflict tussen de partijen zal zijn. We hopen dat het snel wordt opgelost.”

De etalage van de winkel op de Boomsesteenweg. 

De etalage van de winkel op de Boomsesteenweg. ©   Patrick De Roo

Tess en Jeff waren blij dat ze hun winkel vlak bij de stad konden beginnen, aan de Boomsesteenweg. “De wijk achter de garage kon wel wat opfleuring gebruiken”, zegt Jeff. “De buren kwamen al thee brengen om ons te verwelkomen en we komen goed overeen. De directeur van de school hier vlakbij is zelfs langsgekomen om te vragen of we geen jobstudenten zochten.”

Ook buurtbewoonster Marie-Thérèse was blij met de aanwinst. “Ik heb alles gevolgd toen ze in de buurt kwamen,” getuigt ze. “Ik was al een paar keer komen kijken omdat het de eerste keer is dat we zo’n winkeltje in de wijk hebben. Ik zit er erg mee in dat dit gebeurd is.”

Beds & Home is trouwens een echte familiezaak. Tess nam 12 jaar geleden een waterbed winkel over met haar papa. Daarna kwamen haar mama en vriend in de winkel helpen en nu regelen haar broers de leveringen.

“We gaan gewoon door”

“De klanten hoeven zich zeker geen zorgen te maken”, zegt Jeff. “De leveringen gaan gewoon door zoals gepland en ze kunnen bij ons terecht via sociale media en onze webshop.” Het koppel is ook op zoek naar een nieuwe locatie. “We zoeken een leuke plek vlakbij Antwerpen en zijn al gaan scouten in de Kloosterstraat”, zegt Tess. “Maar we doen graag een oproep om ons iets te melden mochten er andere leuke locaties leeg staan.” “We denken ook out of the box”, voegt Jeff er nog aan toe. “Als we een leegstaande school tegenkomen met veel passage zouden we daar ook blij mee zijn.”

Zo ziet de toonzaal er nu uit. 

Zo ziet de toonzaal er nu uit. ©  Patrick De Roo

Zo ziet het plafond er langs de achterkant van de winkel uit. 

Zo ziet het plafond er langs de achterkant van de winkel uit. ©   Patrick De Roo

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio