©  djr

Stagiair van Deceuninck - Quick-Step Stan Van Tricht pakt eerste profzege in Gullegem Koerse

Stan Van Tricht heeft een zomerse editie van Gullegem Koerse op zijn naam geschreven. De 21-jarige Vlaams-Brabander begon begin augustus aan een stageperiode van drie maanden bij het team van Patrick Lefevere. Ceriel Desal (Pauwels Sauzen - Bingoal) en Pieter Serry vervolledigen het podium.

Jonas Withouck

“Het WK van de kermiskoersen”, zo omschreef Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen – Bingoal) Gullegem Koerse voor de start. En gelijk had hij, want ook dit jaar ging de koers met een mooi deelnemersveld van start. In (na)zomerse omstandigheden kregen de renners achttien ronden van 9,5 kilometer voor de kiezen.

Op twaalf ronden van het einde reed een groep van twaalf renners weg uit het peloton. De bekendste namen in die kopgroep: Pieter Serry (Deceuninck - Quick-Step), Kobe Goossens (Lotto-Soudal) en Aaron Van Poucke (Sport Vlaanderen - Baloise).

Een grote voorsprong kreeg het twaalftal nooit en op vier ronden van het einde kon een achtervolgend groepje met Stan Van Tricht aansluiten. Het 21-jarige talent reed een knappe koers en toonde zich meteen alert wanneer Aaron Van Poucke probeerde weg te geraken.

Sprintje met drie

In de voorlaatste ronde ging Ludwig De Winter van Intermarché - Wanty-Gobert voor een solo, maar acht kilometer voor de finish werd hij opnieuw gegrepen. Kort daarna was het Pieter Serry die uit de kopgroep wegsnelde. Hij kreeg zijn ploegmaat Stan Van Tricht en Ceriel Desal mee en het drietal spurtte onderling voor de overwinning. Daarin was Stan Van Tricht duidelijk de snelste. De 21-jarige stagiair van Deceuninck - Quick-Step pakte zo zijn eerste profzege van zijn carrière.

Van Tricht: “Nu focussen op EK en WK”

“Een eerste keer winnen in de kleuren van Quick-Step, dat is een droom die werkelijkheid wordt”, straalde Stan Van Tricht. “Het was al een droom om stage te mogen lopen bij deze ploeg en nu pak ik ook al mijn eerste overwinning. Ik ben blij dat ik hier kansen krijg. Het grote publiek kent mij misschien nog niet, maar dat had misschien ook wat met de voorbije coronaperiode te maken.”

Nu hoopt Van Tricht vooral dat hij een contract krijgt bij The Wolfpack. “Ik hoop volgend jaar sowieso de overstap naar de profs te maken. Ik wil me tonen in de voorjaarsklassiekers. Hopelijk heeft Patrick Lefevere het gezien en kan ik met deze ploeg verdergaan. Nu ga ik mij focussen op de koersen die er binnenkort nog aankomen: het EK en het WK. Ik hoop in beide koersen mee te doen voor de overwinning.”