© JAA

Op Wielekes begint aardig te bollen

Schoten/Wijnegem -

Met een fietshappening in het gemeentepark van Schoten, zetten de mensen achter de fijne kinderfietsuitleendienst Op Wielekes nog eens de spots op hun unieke dienstverlening. Heel de middag kon een fietsparcours verkend worden, kreeg je info over fietsnazicht en -onderhoud, kon je je fiets laten graveren en natuurlijk was er ook tijd voor een uitgebreide kennismaking met het fietsatelier van Op Wielekes.

Kinderen groeien snel en telkens een nieuwe kinderfiets kopen, kan een kostelijke zaak worden. Daarom hebben de gemeenten Schoten en Wijnegem een tijd geleden Op Wielekes opgericht. Die dienst, die draait op vrijwilligers, voorziet in de nood aan betaalbare en passende kinderfietsen. Zo kan je er een kinderfiets lenen voor maximaal 30 euro lidgeld per jaar. Vanaf het tweede kind daalt die prijs zelfs tot 20 euro. Wanneer uw kind gedurende deze periode uit de fiets groeit, kan u deze kosteloos komen omruilen voor een passend exemplaar.


 

 © JAA

Op Wielekes, dat haar Schotense atelier heeft achter de voetbalkantine van SK Schoten in het park, werd een kleine twee jaar geleden opgericht. De fietsbib telt nu een 85-tal actieve leden, heeft een honderdtal kinderfietsen in gebruik en heeft meer dan 200 kinderfietsen in het gamma. In de toekomst wordt werk gemaakt om ook een ouden- en kindertandem aan te bieden. Op Wielekes streeft nog een ander sociaal doel na want het atelier geldt tevens als opleidingscentrum voor werkzoekenden. Ze krijgen er mogelijk de smaak te pakken om fietshersteller te worden.

Op Wielekes werkt voorlopig nog enkel op afspraak. Afspraken voor het ontlenen van fietsen kunnen gemaakt worden via het nummer 0470 56 44 78. Meer info via schoten-wijnegem@opwielekes.be (jaa )

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio