De gemeente moest de indrukwekkende attractie buiten gebruik stellen. De schommel werd afgespannen met lintjes. 

De gemeente moest de indrukwekkende attractie buiten gebruik stellen. De schommel werd afgespannen met lintjes. © Dirk Vertommen

‘Grootste schommel ter wereld’ al snel buiten gebruik: “Schade aan ophanging”

Kessel -

De gigantische schommel in het Soldatenbos aan de Liersesteenweg in Kessel (Nijlen) is voor onbepaalde tijd buiten gebruik. Er zijn problemen met de ophanging, die blijkbaar moeite heeft met het grote gewicht van de constructie.

Bert Provoost

LEES OOK: ‘Grootste schommel ter wereld’ zet uitroepteken bij veranderingen in Soldatenbos

De schommel werd in gebruik genomen op 25 augustus en gold als het orgelpunt bij de veranderingen die de laatste maanden gebeurd waren in het Soldatenbos. De zeven meter brede houten constructie zou zelfs de grootste schommel ter wereld in zijn soort zijn. Er was ruimte genoeg voor een hele familie van tien personen of meer, zoals bij de plechtige opening al gedemonstreerd werd.

Een beeld van tijdens de opening.

Een beeld van tijdens de opening. © JDW

Maar ondertussen is het duidelijk dat de schommel technisch nog niet op punt staat. De gemeente moest de indrukwekkende attractie buiten gebruik stellen. De schommel werd afgespannen met lintjes. “Er was schade aan de ophanging ter hoogte van de bevestiging aan de bank. We hebben dan onmiddellijk beslist om de bank buiten gebruik te stellen”, zegt schepen van Toerisme Griet Van Olmen (CD&V).

De aannemer en de ontwerper zijn ondertussen verwittigd. “Er zijn op voorhand heel wat berekeningen door een ingenieur gebeurd om de draagkracht te bepalen. De ontwerper en aannemer komen binnen een paar dagen ter plaatse om de precieze oorzaak te achterhalen en te bekijken wat er verbeterd kan worden. Momenteel is nog niet duidelijk wat er precies verkeerd is gegaan. We vinden het alleszins erg jammer. De schommel was een groot succes en we kregen er enorm veel positieve reacties op. Maar de veiligheid gaat boven alles. Hoe lang hij gesloten zal blijven, is op dit moment nog onmogelijk te zeggen.” (bepr)

 

 © Dirk Vertommen

 

 © Dirk VertommenMEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio