Groen-Vooruit ijvert voor het behoud van lijnen 52 en 53. 

Groen-Vooruit ijvert voor het behoud van lijnen 52 en 53. © Filip Spoelders

Groen-Vooruit voert actie voor behoud buslijnen 52 en 53

Lint -

Verscheidene busreizigers die dinsdag buslijnen 52 en 53 in Lint namen, ontvingen van Groen-Vooruit een overlevingspakket met water, een banaan en een kompas. De oppositiepartij wil zo protesteren tegen de mogelijke afschaffing van deze lijnen.

Filip Spoelders

De reizigers die in Lint bus 52 of bus 53 nemen, kunnen naar Duffel en in de andere richting naar Hove, Mortsel en Berchem. Maar in het nieuwe mobiliteitsplan dreigen deze lijnen geschrapt te worden. “Dat gaat Lint nog meer isolerenn want veel inwoners moeten naar Mortsel of verder door naar Antwerpen. Dit probleem leeft echt in onze gemeente, deze lijnen mogen niet verdwijnen. Er wordt wel gezegd dat er nog niets is beslist. Maar als er toch een beslissing valt, is het waarschijnlijk te laat”, leggen Erwin Madereel en Geert Verhulst de actie uit.

Volgens Groen-Vooruit wijst De Lijn naar het treinstation Kontich-Lint met de verbinding naar Antwerpen als alternatief. Maar dat ziet de partij niet als een efficiënte vervanging.

Een overlevingspakket voor de reizigers die zonder verbinding naar Mortsel dreigen te vallen.

Een overlevingspakket voor de reizigers die zonder verbinding naar Mortsel dreigen te vallen. © Filip Spoelders

Lobbyen

Ook het gemeentebestuur zet zich in tegen de afschaffing. “Ik ijver al een jaar voor deze lijn of om toch een waardig alternatief te behouden. Het enige dat we konden bereiken, is dat Lint verbonden blijft met Duffel en Mechelen. Een lijn die normaal via Hemiksem, Schelle en Kontich richting Duffel rijdt, zal in de toekomst over Lint komen. Veel van onze inwoners zijn echter op het noorden en het Antwerpse gericht. Ik steek er veel werk in om een oplossing te vinden. Ik betrek er ook oppositiepartij Open Vld, bij. Uiteindelijk zal het hun minister, Lydia Peeters, zijn die de knoop moet doorhakken. Het alternatief van het spoor is niet ideaal aangezien ons station voor wandelaars behoorlijk ver van het centrum ligt”, zegt mobiliteitsschepen Rudy Verhoeven (N-VA).

De lijn doorkruist het centrum van Lint tussen Duffel en Berchem-Station.

De lijn doorkruist het centrum van Lint tussen Duffel en Berchem-Station. © Filip Spoelders