Lars Block, chef-kok van Bink, en bezieler Alex Verhoeven. 

Lars Block, chef-kok van Bink, en bezieler Alex Verhoeven. © Bert De Deken 

Bistro Bink opent op Turnovasite: chef Lars Block (33) ruilt Antwerpen in voor Turnhout

Turnhout -

Op de Turnovasite, in de Bloemekensgang, is zopas bistro Bink geopend. Bink is de nieuwste creatie van chef-kok Alex Verhoeven. Achter het fornuis staat chef Lars Block (33), die Antwerpen inruilde voor Turnhout.

Guy Van Nieuwenhuysen

“Ik ken Alex van in de hotelschool.” Lars Block was ooit eigenaar van het restaurant De Zoute Zoen in de Antwerpse Zirkstraat, maar achtte de tijd rijp voor andere oorden. Zijn pad kruiste dat van Alex Verhoeven, de man achter Hert, Seir en Koeiketel. “We zitten op dezelfde lijn. Ik overleg wel met Alex, maar eigenlijk geeft hij me carte blanche.”

Bink zou in juni al openen. Op zijn Facebookpagina klaagde Alex Verhoeven de moeilijke zoektocht naar geschikt personeel aan. “Wanhoop is een begrip dat mij onbekend is”, zegt hij nu. “En personeel vind ik een lelijk woord. Ik kan maar zoveel als de mensen rond mij. Die mensen verdienen een eigen loon en creëren een eigen identiteit. Wat wij doen, is geen sinecure. Dat kan alleen maar met het juiste team.”

Gastronomische bistro

Hoe verschillend is Bink van de andere restaurants die Alex opende? “Laten we het vooral hebben over de gelijkenissen”, antwoordt hij. “Kwaliteit en beleving. Dat bieden we in elke zaak. Het verschil is dat Bink een ontbrekend segment tussen een brasserie en een restaurant is. Noem het voor mijn part een gastronomische bistro. We serveren dezelfde topkwaliteit, maar dan iets goedkoper. De tarbot die je in een sterrenzaak krijgt, kost de chef even veel als die in een brasserie. Het verschil zit in wat de chef ermee doet. Hier brengen we heel toegankelijk eten, heel puur, heel clean.”

Voor mij is een bistro niet de zaak die vol-au-vent en stoofvlees serveert”, zegt Lars Block. 

Voor mij is een bistro niet de zaak die vol-au-vent en stoofvlees serveert”, zegt Lars Block. ©  Bert De Deken

“Voor mij is een bistro niet de zaak die vol-au-vent en stoofvlees serveert”, voegt Lars toe. “Maar je kan hier wel terecht voor een snelle lunch. Ook à la carte eten is mogelijk. Reserveren is niet noodzakelijk. We zetten ook een terras buiten.”

Gust

Dat terras komt dan in de Bloemekensgang, tussen Bink en Gust, alweer een zaak van Alex Verhoeven die over een maand de deuren opent. “Gust wordt overdag een koffiehuis met geüpgradede kleine gerechten. ’s Avonds is het de lounge van Bink. In Bink willen we dan twee services draaien. Eentje om 18u en één om 20u. De vroege klanten kunnen achteraf in Gust digestieven, de late klanten kunnen er vooraf aperitieven. Of Turnhout hier klaar voor is? We zorgen ervoor dat Turnhout hiervoor klaar zal zijn.”

Sommigen beweren dat Alex Verhoeven een Midas is, die alles wat hij aanraakt, in goud laat veranderen. “Ik word hier niet rijk van”, spreekt hij die mare tegen. “Ik wil het leven van mijn eerste tot mijn negentigste levensjaar opvullen met de zotste shit die je kunt bedenken. We hebben maar één leven en dat wil ik helemaal uitmelken. Dat geeft me veel meer voldoening dan geld.”

MEER OVER Handelaars en horeca Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio