De Slovaakse dansers zoeken nog een mannelijke danser. Hier bij hun passage in 2019 op de Molenfeesten. 

De Slovaakse dansers zoeken nog een mannelijke danser. Hier bij hun passage in 2019 op de Molenfeesten. © Akodoma 

Molenfeesten vinden plaats met Covid Safe Ticket

Pulderbos -

Na een jaartje onderbreking, staat de windmolen van Pulderbos op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 september weer in het middelpunt van de belangstelling tijdens de Molenfeesten. Wie zondagnamiddag de optredens wil zien, zoals van de Slovaakse dansgroep Akodoma, heeft wel een Covid Safe Ticket nodig.

Kristin Matthyssen

Vrijdag 17 september vieren genodigden in de feesttent eerst 25 jaar Molenkring Pulderbos, maar vanaf 21u kan iedereen er terecht voor een hapje of drankje op het gezellig samenzijn. Zaterdagavond zorgt de Landelijke Gilde niet voor een lichtjeswandeling, maar wel voor een stemmige avondwandeling met barbecue. Volwassenen betalen 20 euro, kinderen 12 euro. Vertrekken kan tussen 16.30u en 19.30u aan de molen.

Op zondag verzorgt Ferm tussen 11 en 14u een brunch in de feesttent. ’s Namiddags vanaf 14u is iedereen met Covid Safe Ticket toegelaten op de feest- en horecazone, waar onder meer een stropiramide en zandbak staan. “Het was moeilijker dan andere jaren om groepen voor optredens te vinden, want de meeste gezelschappen konden lange tijd niet repeteren”, vertelt Richard Bastanie, voorzitter van de Molenkring Pulderbos. “Maar we hebben toch een mooi programma, met onder meer De Stokkeslagers, de KLJ en de Sint-Sebastiaansgilde die optreden.”

Net als in 2019 mag ook de Slovaakse dansgroep Akodoma om 14u een optreden verzorgen in traditionele klederdracht. “We zijn heel blij dat de maatregelen het toelaten om in openlucht te kunnen optreden in Pulderbos”, reageert de Slovaakse Daniela Madou-Sekáčová, een van de drijvende krachten achter deze folkloristische dansgroep. Daniela woont zelf in Pulderbos. “Onze dansgroep werd in 2018 opgericht in Brussel. Alle leden zijn Slovaken die in België wonen en onze liefde en passie voor de Slovaakse folklore buiten de grenzen van ons vaderland willen verspreiden. We zijn nu met een 25-tal dansers. Tijdens de coronacrisis bleven we wekelijks online repeteren, maar sinds juni zijn we weer ‘live’ gestart.”

Het gaat goed met de dansgroep, “maar we zijn nog dringend op zoek naar mannelijke dansers”, zegt Daniela Sekáčová, “ongeacht de nationaliteit.”

Slovaakse danskriebels? Zie voor info op www.akodoma.be
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio