Het Mechelse gerechtshof 

Het Mechelse gerechtshof ©  MARC HERREMANS

Kerel maakt amok tegen buren en politie en krijgt voorwaardelijke celstraf

Duffel -

Een 44-jarige Duffelaar is door de correctionele rechtbank veroordeeld tot een voorwaardelijke straf van tien maanden. De man was enkele malen door het lint gegaan en viseerde naast de politie ook enkele buren.

Het parket had de verschillende dossiers die tegen de hardleerse Duffelaar waren opgesteld, samengevoegd. Zo was er sprake van een geval van agressie, eind 2019. Toen reed de man agressief rond met zijn scooter. Korte tijd later bedreigde hij zijn buurman en deelde ook een klap tegen het hoofd uit. Toen de politie erbij kwam, bleef de kerel zich agressief opstellen en werd hij weerspannig.

Enkele maanden later veroorzaakte de man lawaaioverlast. Bij het zien van de politie dreigde hij ermee een mes te gaan halen. Uiteindelijk moest de politie pepperspray gebruiken om hem te kunnen bedaren en overmeesteren.

In de zomer van vorig jaar schold de man dan zijn buren uit en toen de politie ter plaatse kwam, kreeg één van de inspecteurs een klap in het gezicht. Diezelfde zomer gooide de Duffelaar dan weer voorwerpen in de tuin van zijn buren en vernielde ook de voordeur. Hij viel zijn buurman ook fysiek aan.

Alcoholprobleem

Volgens het Openbaar Ministerie lag de oorzaak van alle problemen bij de alcoholverslaving van de man. Daar hield de rechtbank rekening mee en legde een straf met probatie-uitstel op. Eén van de voorwaarden die de man moet naleven is het aanpakken van zijn alcoholprobleem. (tdk)MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio