De leden van Chiro Hiro verzameld rond het huidige lokaal in ‘De Kapel’ dat te klein is om alle afdelingen te herbergen. 

De leden van Chiro Hiro verzameld rond het huidige lokaal in ‘De Kapel’ dat te klein is om alle afdelingen te herbergen. © rr

Chiro Hiro zet ‘bouwwinkeltje’ op voor nieuw lokaal

Niel -

Voor Chiro Hiro betekent de start van het nieuwe werkjaar ook de start van een campagne om fondsen te werven voor de bouw van een nieuw lokaal. Tijdens het startweekend, op zondag 12 september, en online zet de jeugdbeweging een ‘bouwwinkeltje’ op waar iedereen symbolisch bakstenen of een zak cement kan kopen.

Na het geslaagde huwelijk van jongenschiro Sint-Hubertus en meisjeschiro Onze-Lieve- Vrouw in 2013 floreert de groep met 100 leden en 16 in de leiding als nooit tevoren. De lokalen voldoen daardoor niet meer aan de verwachtingen. “Zowel het oude jongenslokaal in ‘De Kapel’ in de Kerkstraat als het oude meisjeslokaal achter de Sint-Hubertusschool zijn te klein”, vertelt volwassen begeleider Kris Boen. “Beide lokalen gebruiken en onderhouden is bovendien niet duurzaam en financieel niet haalbaar.”

“Dus zet Chiro Hiro een volgende stap met het bouwen van een nieuw lokaal. Op een deel van de grond van het oude meisjeslokaal komt een gebouw met twee verdiepingen dat voldoende plek biedt aan alle afdelingen en dat helemaal voldoet aan de normen”, verduidelijkt hij.

Eind augustus kreeg Chiro Hiro de goedkeuring voor de bouwaanvraag. “In afwachting werd het oude meisjeslokaal al volledig gestript, zodat we snel voortgang kunnen maken. Voor de bouw van het nieuwe lokaal gaan we zoveel mogelijk samenwerken met lokale bedrijven. Zo wordt het op vele vlakken een positief verhaal voor de gemeente.”

Chiro Hiro krijgt voor deze onderneming ook financiële steun van het gemeentebestuur en het bisdom. “Hoewel we die steun enorm waarderen, is die niet voldoende om heel het project te kunnen financieren”, legt Kris Boen uit. “Daarom gaan we ook op zoek naar sponsors in de gemeente en daarbuiten. We mikken op bedrijven die ons ofwel financieel ofwel in natura willen steunen. Daarnaast hopen we dat ouders, oud-leden, oud-leiding en andere sympathisanten ook een bijdrage willen leveren.”

“Zondag om 17u, bij het afsluiten van het startweekend, kan ieder die dat wil langskomen om de bouwplannen te bekijken. We richten er een soort winkeltje in, waarin we symbolisch bouwmaterialen verkopen. Iedereen kan dan een symbolische baksteen, zak cement, tegel of poutrel kopen om zo een duit in het zakje te doen. Dat winkeltje plaatsen we ook online en zal ook tijdens de andere evenementen van Chiro Hiro, zoals de Trappistenfeesten tijdens het eerste weekend van oktober, aanwezig zijn.”

Het startweekend van Chiro Hiro vindt plaats in de Boomsestraat 21 in Niel. Nieuwe leden, vanaf geboortejaar 2015, zijn zondag welkom vanaf 14u.

Bart Roggeman

www.chirohiro.be

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio