De eerste trainingen in de nieuwe Nielse dojo. 

De eerste trainingen in de nieuwe Nielse dojo. © Joris Herregods

Judoschool Fudji Yama kan werking hervatten in gloednieuwe dojo

Niel -

Judoschool Fudji Yama Boom-Niel-Schelle, de club van olympisch medaillewinnaar Matthias Casse, is er helemaal klaar voor om na ruim een jaar onderbreking ook in Niel weer nieuwe judoka’s in te wijden. De club kan er voortaan trainen in de nieuwe dojo die de gemeente aan de gemeentelijke sporthal realiseerde.

“Wij zijn de gemeente enorm dankbaar voor de inspanningen die ze heeft geleverd”, zegt Stijn Cools van Fudji Yama. “Voordien zaten wij in Niel in een zaaltje aan de muziekacademie dat we huurden. Dat was echter te klein om de trainingen coronaveilig te organiseren, zodat we noodgedwongen alles moesten concentreren in Schelle en Boom en de werking in Niel een jaar heeft stilgelegen. Daardoor is een aantal leden helaas afgehaakt. Bijvoorbeeld omdat ze een buitensport ontdekten waarvoor ze wel konden trainen. Dat heeft ons wel parten gespeeld.”

“We zijn dan ook enorm verheugd hier in Niel over een gloednieuwe, moderne zaal te kunnen beschikken en hopen zo heel wat jongeren warm te kunnen maken voor het judo, dat dankzij de . de bronzen medaille van Matthias Casse op de Olympische Spelen wat extra uitstraling heeft gekregen.”

De groep jonge judoka’s die traint in Niel.

De groep jonge judoka’s die traint in Niel. © Joris Herregods

Fudji Yama nodigt jongeren tussen 7 en 14 jaar graag uit om de nieuwe dojo te komen ontdekken en een keer uit te proberen. Donderdag 9 september staat alvast een gratis initiatie gepland. De trainingen in Niel vinden telkens plaats op maandag en donderdag. “Maar het is ook mogelijk om te combineren en de ene dag in Niel en bijvoorbeeld op dinsdag in Schelle te trainen”, geeft Stijn Cools aan. “Starten kan het hele jaar door. De eerste twee lessen voor nieuwe leden zijn vrijblijvend en gratis wat lidgeld en verzekering betreft.”

Naast de nieuwe dojo werden aan de gemeentelijke sporthal ook nog een turnhal en een polyvalente zaal gerealiseerd. De nieuwe sportinfrastructuur kostte alles bij elkaar zo’n drie miljoen euro, waarbij het gemeentebestuur kon rekenen op 400.000 euro subsidies van Sport Vlaanderen.

Bart Roggeman

www.judofy.be

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio