Werken Kontichsesteenweg zorgt voor verkeersovertredingen. jw

Werken Kontichsesteenweg zorgt voor verkeersovertredingen. jw© JW

Anpr-camera aan Oudestraat flitst 1500 keer per maand

Aartselaar -

Een aanpassing van de financiële meerjarenplanning bracht op de gemeenteraad enkele opvallende cijfers naar boven. Vooral de inkomsten uit de onroerende voorheffing en de Anpr-camera aan de Oudestraat vielen op.

 

Bij de bespreking van de meerjarenplanning merkte oppositiepartijen NAP en Open Vld de opvallende stijging van de inkomsten uit de onroerende voorheffing op. “Door de opcentiemen naar 680 te laten stijgen halen we inderdaad 1,5 miljoen euro meer binnen”, bevestigde financieel directeur Robert Verstraeten. “De totale som overstijgt nu zes miljoen euro. Daarvan komt iets meer dan veertig procent via de bedrijven op ons grondgebied en zestig procent van onze inwoners.”

Een ander opvallend cijfer was de 135.000 euro inkomsten via GAS-boetes die via de Anpr-camera aan de Oudestraat werd genoteerd. Verstraeten vertelde dat het om drieduizend bekeuringen op enkele maanden tijd gaat. “Tien procent ervan blijft nog onbetaald en werd naar een deurwaarder doorgeschoven.”

Anpr-camera flitst er op los

Anpr-camera flitst er op los © evb

Mobiliteitsschepen Bart Lambrecht (N-VA) zegt dat dit hoofdzakelijk een tijdelijk fenomeen is. “Door de huidige werken aan de Kontichsesteenweg verkiezen heel wat automobilisten deze korte weg om van en naar de A12 te rijden. In deze woonstraat is enkel plaatselijk verkeer toegelaten waardoor tot 1500 chauffeurs per maand geflitst worden.

Doortrekken expresweg

Schepen Lambrecht op het groot aantal auto’s dat door de Aartselaarse straten een sluipweg tussen E19 en A12 zoekt. Het bewijs van de noodzaak om de expresweg N171 door te trekken is voor hem daarbij nogmaals geleverd.

Glenn Anné (Open Vld) vroeg naar het aandeel van eigen inwoners die deze overtreding begaan. Dat bleek volgens de schepen zowat twintig procent te zijn. Op het voorstel van het oppositieraadslid om hen die boete kwijt te schelden, kreeg hij de reactie dat het onwettig was tenzij het om plaatselijk verkeer gaat.  (jw)

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio