Inwoners maken in het buddyproject nieuwkomers wegwijs in hun gemeente. 

Inwoners maken in het buddyproject nieuwkomers wegwijs in hun gemeente. © RR

Gezocht: buddy’s voor nieuwkomers

Mol, Balen, Dessel, Retie -

Het project ‘Sterk netwerk!’ is op zoek naar inwoners die nieuwkomers met buitenlandse roots wil wegwijs maken in hun gemeente. In oktober staan er infoavonden over het budyproject op het programma.

Voor nieuwkomers is het niet altijd eenvoudig om hun weg te vinden in hun nieuwe gemeente. Waar vinden ze een hobby die bij hen past en hoe worden ze lid van een vereniging? Hoe leren ze nieuwe mensen kennen? Waar kunnen ze terecht om Nederlands te oefenen?

Daarom wordt in de gemeenten Mol, Balen, Dessel en Retie het buddyproject ‘Sterk netwerk!’ opgestart. Het project koppelt nieuwkomers aan een inwoner die zijn of haar gemeente goed kent en er zich thuisvoelt. De buddy helpt de nieuwkomer om snel en informeel kennis te maken met de gemeente en zijn/haar netwerk uit te breiden.

De bedoeling is dat vrijwilliger en inburgeraar elkaar negen maanden (oktober 2021 - juni 2022) twee keer per maand een uur ontmoeten. Ze leren er elkaar kennen, wisselen ervaringen uit en doen samen leuke dingen. Ondertussen praten ze over wat hun interesseert en wat er in de gemeente en directe omgeving gebeurt.

Op dinsdag 5 oktober vindt van 19.30u tot 21u een infoavond plaats in vergaderzaal 4 in ’t Getouw. In Dessel er is woensdag 6 oktober van 19.30u tot 21u een infoavond in de Raadzaal van het Sociaal huis (Pastorijstraat 2, Dessel). Donderdag 7 oktober van 19.30u tot 21u is er een infoavond in Ontmoetingscentrum Den Travoo in Balen (Gasthuisstraat 67). En op vrijdag 8 oktober is er tussen 19.30u en 21u een infoavond in GC Den Dries in Retie.(mto )

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio