“De brandweer is een verslaving”, getuigt Wendy De Bondt. 

“De brandweer is een verslaving”, getuigt Wendy De Bondt. © Brandweerzone Rivierenland

Brandweerzone Rivierenland organiseert kennismakingsdagen voor kandidaat-vrijwilligers

Regio -

De brandweerzone Rivierenland organiseert eind september en begin oktober kennismakingsdagen voor kandidaat-vrijwilligers. Met de campagne ‘Vurig verlangen om te helpen’ hoopt de brandweer zo veel mogelijk nieuwe vrijwillige pompiers aan te trekken voor de verschillende posten in de regio.

De brandweerzone Rivierenland zet haar zoektocht naar nieuwe vrijwillige brandweermannen voort. Daarom organiseert de brandweer de komende weken vijf verschillende kennismakingsdagen in de kazernes in Heist-op-den-Berg, Boom, Puurs, Lier en Willebroek. Tijdens deze momenten krijgen kandidaat-vrijwilligers uitleg over de selectieproeven, de testen voor het Federaal Geschiktheidsattest en over wat de job precies inhoudt.”

Om potentiële brandweerlui te overtuigen start Rivierenland ook de campagne ‘Vurig verlangen om te helpen’, waarbij getuigenissen worden gebundeld. “Want brandweerman worden, vraagt best wat toewijding, maar je krijgt er een hele brandweerfamilie en enorm veel afwisseling en dankbaarheid voor in de plaats”, zegt Steven De Bondt van de post in Sint-Amands.

“Het is een verslaving”, zegt ook brandweervrouw Wendy De Bondt van de post Willebroek. “Je voelt de drang om erbij te willen zijn tijdens een interventie of wanneer er mensen in nood zijn. Omdat je weet dat je in veel gevallen het verschil kan maken en omdat je mensen hun pijn kan verzachten door de dingen die je doet tijdens een interventie. Mensen helpen, daar draait het om.”

Alle info over de kennismakingsdagen vind je op de website van de brandweerzone Rivierenland. (svds)MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio