© © Kris Van de Sande - www.krisvandesande.be

30% rijdt te snel in zone 30 aan scholen

Westerlo, Herselt, Hulshout -

De politie Zuiderkempen besteedt in deze periode extra aandacht aan de verkeersveiligheid in de schoolomgevingen. Uit de eerste metingen op 1 en 2 september, tijdens de aanvang en het einde van de scholen, blijkt dat gemiddeld meer dan 30% van de voertuigen te snel rijdt in een zone 30.

De controles werden uitgevoerd op verschillende plaatsen. Op één september was dat onder meer het geval op de Grote Baan in Hulshout aan de Gemeentelijke Basisschool. “In deze zone 30 hield slechts 58% van de 105 gecontroleerde bestuurders zich aan de snelheidsbeperking. De overtreders zullen dan ook een boete ontvangen. Twee bestuurders reden aan een snelheid van 54 en 55 kilometer per uur en zullen meer dan 200 euro moeten ophoesten”, klinkt het.

De volgende ochtend ging het op de Booischotsesteenweg in Hulshout van kwaad naar erger. “Amper 50% van de 133 bestuurders respecteerde de toegelaten snelheid in de zone 30. De bestuurder die de controle passeerde aan een snelheid van 67 kilometer per uur, mag zich verwachten aan een dagvaarding voor de politierechtbank.”

Er is ook gecontroleerd aan het Tongels Bos in Tongerlo (Westerlo). Daar werd de zone 30 wat beter gerespecteerd, al werden er ook hier zeventien boetes uitgeschreven en mag één snelle bestuurder het gaan uitleggen van de politierechter.

Politie Zuiderkempen blijft tijdens de maand september extra controles houden in de zones 30 aan de verschillende scholen in Westerlo, Herselt en Hulshout. (mph)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio