Het kruispunt Heuvelstraat-Jan Frans Willemsstraat-Molenlei gaat enkele weken dicht. 

Het kruispunt Heuvelstraat-Jan Frans Willemsstraat-Molenlei gaat enkele weken dicht. © Filip Spoelders

Kruispunt Heuvelstraat-Molenlei tot eind september afgesloten

Boechout -

De heraanleg van de Dr. Theo Tutsstraat en de Jan Frans Willemsstraat in Boechout zit vanaf deze week in de laatste fase. Daarom zal in het centrum het kruispunt Heuvelstraat-Molenlei tot aan het einde van de maand afgesloten zijn.

Het Boechoutse gemeentebestuur laat sinds begin juni de Dr. Theo Tutsstraat en de korte Jan Frans Willemsstraat heraanleggen met nieuwe rioleringen. Ook het straatbeeld wordt aangepast om tot twee fietsstraten te komen.

De werf zit nu in de laatste fase. Hiervoor worden naast de Dr. Theo Tutsstraat en de korte Jan Frans Willemsstraat ook het Onze-Lieve-Vrouweplein en het kruispunt Heuvelstraat-Molenlei afgesloten.

Omleiding

Voor de voertuigen geldt er een omleiding langs de Hovesesteenweg en de Alexander Franckstraat richting de Provinciesteenweg en de Heuvelstraat. De handelaren in de Heuvelstraat en de parking van de NMBS blijven bereikbaar. De buslijnen 51 richting Don Bosco in Vremde en 243 richting Broechem volgen eveneens een omleiding.

Voetgangers en fietsers, met de fiets aan de hand, blijven altijd doorgang hebben. Fietsers kunnen wel een omleiding volgens langs de Van Colenstraat, achter de kerk, langs het Pastoorsleike om via de fietsostrade in de Heuvelstraat te komen. (fisp) 

De Jan Frans Willemsstraat krijgt vorm.

De Jan Frans Willemsstraat krijgt vorm. © Filip Spoelders