Luc als zanger aan ‘den A12’ 

Luc als zanger aan ‘den A12’ © jw

Muziek blijft voormalige ‘gendarme’ Luc Ziegler inspireren

Aartselaar, Kapellen -

Luc Ziegler mag dan al met pensioen zijn, maar stoppen met zingen zit er nog lang niet in. Naast Antwerpse liedjes die hij solo brengt, is hij ook actief in de groep Toudt Zodt en vormt hij sinds kort een duo met Winand Van den Bergh.

Luc Ziegler (65) is al vele jaren actief als zanger. De gepensioneerde ‘gendarme’ schrijft zelf zijn muziek en ludieke teksten. Ed Kooyman is niet alleen een goede vriend maar ook zijn grote voorbeeld.

De man woont ondertussen al een hele tijd in Aartselaar aan de Antwerpsesteenweg, de zijbaan van de A12. De ellendige verkeerssituatie aldaar bezorgde hem een tijdje geleden inspiratie om ook daarvan een song op te nemen. De bijhorende videoclip werd ondertussen al vele duizenden keren op Youtube bekeken.

Luc was ooit lid van de folkgroep Antigoon en momenteel ook nog van Toudt Zotd. Het repertoire van deze vijfkoppige groep hoort thuis in het vakje Antwerpse volksmuziek. Maar daar blijft het niet bij. Luc heeft reeds een zeventigtal liedjes opgenomen en op het internet geplaatst. Dat aantal zal eerstdaags trouwens nog verder stijgen.

Toudt Zotd

Toudt Zotd © RR

“Ik vorm sinds kort ook een duo met Winand Van den Bergh, een gezamenlijke vriend van Ed Kooyman”, zegt Luc. “Winand verhuisde ondertussen dan wel naar Limburg maar woonde daarvoor op Linkeroever en is het Antwerpse dialect nog duidelijk niet verleerd.”

Het duo repeteert momenteel volop en treedt op onder hun eigen namen ‘Luc & Winand’. Op 19 september staat de opname van een CD met hun eigen nummers gepland. “Guido De Schepper is er de drijvende kracht achter”, gaat Luc verder. “De opnames gaan door in Kapellen met een beperkt publiek. Ik ben echt nieuwsgierig wat het resultaat gaat zijn.”  (jw)

https://youtu.be/YYVoGqZ8W7I

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio