©  ISOPIX

Jos Verstappen na overwinning Max uit voorzorg naar ziekenhuis in Roermond

Jos Verstappen is zondag na de overwinning van zijn zoon Max met een helikopter naar het ziekenhuis in Roermond gebracht. De voormalig Formule 1-coureur kreeg last van ernstige steken in zijn buik, maar laat weten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat.

Erik van HarenBron: De Telegraaf, belga

Op het circuit werd gedacht aan problemen met zijn galblaas, of nierstenen. Verstappen (49) blijkt echter ontstoken darmen te hebben en heeft antibiotica gekregen. “Daarna moet het weer goed gaan”, vertelt hij.

Zijn zoon Max won voor eigen publiek op overtuigende wijze de GP van Nederland en gaat weer aan de leiding in de strijd om de wereldtitel.

LEES OOK:Max Verstappen maakt Oranjelegioen helemaal gek met zege in Zandvoort

Ook zestien coronagevallen

Afgelopen week zijn ook zestien mensen die betrokken zijn bij de Formule 1 positief getest op het coronavirus. De koningsklasse van de autosport streek vorige week neer in Zandvoort, voor de eerste Grote Prijs van Nederland sinds 1985.

Tussen maandag 30 augustus en zondag 5 september werden 6691 tests uitgevoerd bij de coureurs, hun teamleden en het aanwezige personeel van de Formule 1. Het leverde zestien positieve testuitslagen op, met Kimi Räikkönen als bekendste ‘slachtoffer’.