©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Zes extra bussen voor Buggenhouts leerlingenvervoer

De Lijn zal in totaal zes extra bussen inleggen voor het vervoer van leerlingen met een beperking in Buggenhout. Dat zijn er twee meer dan de vier waar de Oost-Vlaamse scholengroep voor buitengewoon onderwijs recht op heeft, maar die ze nog niet gekregen had.

Bron: Belga

In het begin van het schooljaar doken heel wat problemen op omdat de nodige bussen niet beschikbaar waren. Sommige ritten duurden daardoor veel te lang en enkele kinderen moesten ontiegelijke vroeg opstaan om tijdig op school te geraken.

LEES OOK: Acht uur per dag op de schoolbus? De Lijn is zich bewust van het probleem, maar “we werken met middelen die we krijgen”

De situatie zorgde vorige week voor verontwaardiging en minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open vld) beloofde eind vorige week 1,8 miljoen euro om het probleem aan te pakken. Diverse scholen zullen binnenkort bijkomende bussen krijgen. De Lijn bekijkt of er bij de huidige exploitanten ruimte is om deze ritten al in september te laten rijden. Er komt ook een aanbesteding om voor alle bijkomende ritten uitvoerders te vinden vanaf 1 oktober tot einde schooljaar.

LEES OOK: De Lijn stelt voor om 4-jarige kleuter om 5u56 op te halen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio